Home Gospodarstvo Općina Stolac: Prijave za nezaposlene osobe za započinjanje poslovnih aktivnosti

Općina Stolac: Prijave za nezaposlene osobe za započinjanje poslovnih aktivnosti

SHARE

Njemačka nevladina organizacija Help je 01. srpnja/jula 2017 god. je počela sa implementacijom projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2017-2018” na području Općine Stolac.

Projekat financira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost Jugoistočne Europe, a sufinancira Općina Stolac. U ime Općine Stolac ugovor je potpisao načelnik Stjepan Bošković a ispred Help-a Almin Adžović, predstavnik Help-a za Bosnu i Hercegovinu.

Projekat će trajati do 31.12.2018 i podržati ukupno 35 korisnika na području Općine Stolac. Potencijalni korisnici su sve nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti.

Projektom mogu biti podržane sve djelatnosti u poljoprivrednom sektoru koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, ovisno od dostupnih financijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga.

Odobrena pomoć biti će distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata.

Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.000 eura za poslovne ideje iz oblasti poljoprivrede. Svaki korisnik će biti u obvezi da sufinancira 15% ukupnog iznosa donacije, da registrira svoju djelatnost (minimalno kao poljoprivredno gospodarstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu. Svi zainteresirani mogu dobiti detaljne informacije o projektu i preuzeti formulare za prijavu na web stranici: www.help.org.ba, u Općini Stolac ili na jednoj od prezentacija koje će biti održane u sljedećim terminima: