Home Društvo Dokumenti zbog kojih će Rojs godinu dana guliti krumpire i Oluju proslaviti...

Dokumenti zbog kojih će Rojs godinu dana guliti krumpire i Oluju proslaviti u zatvoru

SHARE
Ljubo Ćesić Rojs, umirovljeni general HV-a i bivši pomoćnik ministra obrane, proglašen je krivim jer je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje MORH-a, otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a.

Presudom je određeno i da državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko je, po procjeni suda, oštetio Republiku Hrvatsku te da će zatvorsku kaznu odraditi radom za opće dobro.

Vrhovni sud u svibnju ove godine potvrdio je presudu Županijskog suda iz 2014. godine, a prošli tjedan Rojs je dobio poziv Ministarstvoa pravosuđa da se 31. srpnja javi na izdržavanje kazne.

Ne bude li nekih promjena Rojs će proslavu obljetnice Oluje dočekati u pritvoru.

“Punih 18 godina su me progonili i sada kažu da sam malo dao za Hrvatsku, pa bih trebao još godinu dana – guliti krumpir! No, najteže mi pada što nisam imao pravično suđenje u svojoj voljenoj Hrvatskoj”, kazao je Rojs naglašavajući da mu, unatoč presudi “nije žao i da opet ponovio isto”.

“Ništa ne žalim.To je zato što sam u naše objekte, preko zime kad su bili prazni, smjestio razvojačene branitelje, dragovoljce i obitelji poginulih. Koga sam trebao smjestiti? Četnike iz Beograda?”, ogorčen je Rojs.

Maxportal je u posjedu dokumenta zbog kojih je je Rojs proglašen krivim. Pogledajte i prosudite sami je li Rojs postupio ispravno omogućujući smještaj djeci hrvatskih branitelja – vojnika i policajaca, te drugih mladih sportaša u objekte MORH-a dok su bili prazni.

 

MP/foto:cropix