Home Crna kronika OPASNO JE: VELIKI POŽAR U MOSTARU, A OD NOĆAS I U ČITLUKU

OPASNO JE: VELIKI POŽAR U MOSTARU, A OD NOĆAS I U ČITLUKU

SHARE

Požar koji je planuo u kasnim poslijepodnevnim satima iznad mostarskog naselja Luka nošen sjevernim vjetrom širi se prema jugu, iznad naselja Tekija, prema Opinama.

Mostarski vatrogasci trenutno ipak ne gase požar iznad naselja Opine, već su sve snage na Fortici i na novom požaru koji se pojavio u Hodbini, pokraj nekadašnjih staklenika.

“Kad su naši ljudi zadnji put bili u Opinama požar je bio na 400 ili 500 metara od kuća, sve ljudstva što imamo sad su na kritičnijim mjestima, na Fortici gdje su cijeli dan i u Hodbini gdje se pojavio novi požar”, kazali su iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Požar iznad grada koji se širi u mostarskoj mračnoj noći dobiva dodatnu dimenziju, ali vatrogasci kažu da ne bi trebalo biti mjesta panici.

Ipak, mještani ne mogu imati mirnu noć kada znaju da je vatrena stihija svega nekoliko stotina metara iznad njihovih kuća.

Veliki požar i u Čitluku

Osim na području Mostara, veliki požar buknuo je i na području Čitluka i to na potezu između Biletića i Blizanaca, javlja portal brotnjo.info.

Puše vrlo jaka bura što otežava gašenje vatre.

Kako doznajemo stanje na požarištu je vrlo dramatično. Požar osim vatrogasaca gase mještani Biletića, Blizanaca i susjednih mjesta.

Zadnjih dana, bukti na svakom koraku. Trenutna situacija nikako ne ide na ruku vatrogascima. Noćas puše jaka bura, a čini se da seriju požara može zaustaviti samo kiša.

Video sa brotnjo.info koji su dobili u 23:15 h.

Izvor: klix.ba, brotnjo.info