Home Društvo 5 poznatih žena s divnom tjelesnom “manom” zbog koje ih gledamo u...

5 poznatih žena s divnom tjelesnom “manom” zbog koje ih gledamo u čudu

SHARE

Glumica Mila Kunis otkrila je da je dugo vremena bolovala od kronične upale šarenice, a posljedica toga je da joj oči nisu iste boje.

„Godinama sam bila slijepa na jedno oko, a nitko to nije znao“, rekla je Mila u jednom intervjuu. Nakon operacije glumica je progledala, ali diskoloracija je ostala, pa joj je lijevo oko smeđe, a desno zelenkaste boje.

“Nekada se razlika u boji očiju smatrala tjelesnom manom.

Razlika u boji šarenice naziva se heterokromija, a ova pojava rezultat je viška ili manjka pigmenta melanina. Može biti nasljedna, posljedica genetskog mozaicizma te posljedica bolesti ili ozljede.

Postoje dvije vrste heterokromije, potpuna heterokromija kod koje je jedna šarenica drukčije boje od druge te parcijalna ili zonalna heterokromija kod koje je dio jedne šarenice drugačije boje od ostatka šarenice. Parcijalna ili zonalna heterokromija je mnogo rjeđa nego potpuna heterokromija.

Osim Mile Kunis, postoje i druge slavne žene s različitom bojom očiju koje smo izdvojili u foto galeriji: Jane Seymour, Elizabeth Berkley, Kate Bosworth i Alice Eve.

Nekada se razlika u boji očiju smatrala tjelesnom manom, ali danas svi znamo da osobama samo daje poseban šarm, a svatko tko se zagleda u njihove oči barem na trenutak će se začuditi.

Mila Kunis