Home Zanimljivosti Facebook otežava muškarcima varanje žena

Facebook otežava muškarcima varanje žena

SHARE

Direktor i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg izjavio je kako Facebook otežava muškarcima varanje žene te kako ljudi preko ove društvene mreže imaju priliku otkriti više informacija o njihovim partnerima ili tajne koje skrivaju.

Zuckerberg proteklih mjeseci putuje kroz američke države, pa je tijekom svoje nedavne posjete Willistonu u Sjevernoj Dakoti otkrio kako Facebook utječe na veze u ovoj zemlji. Naime, Williston je grad kroz koji stalno prolaze radnici, muškarci iz drugih gradova. U gradu pritom živi deset puta više muškaraca nego žena.

“Radnici dolaze u Williston na tjedan ili dva, a potom se vraćaju kućama u druge države. S obiteljima provedu nekoliko dana i opet dolaze u Williston. Žene koje sam upoznao tamo kazale su mi kako se osjećaju sigurno. Pojedine su preko Facebooka otkrile kako njihovi momci imaju obitelji daleko od Willistona. Zahvalile su mi se jer ova društvena mreža otežava muškarcima da varaju žene i vode duple živote u ovom gradu i van njega”, rekao je Zuckerberg.

Prema riječima direktora Facebooka, korisnici ove popularne društvene mreže brzo mogu doći do podataka o osobama koje tek upoznaju, što je naročito korisno onima koji tek ulaze u vezu. Žene, koje su u manjini u Willistonu, najviše su preko Facebooka otkrile laži i tajne njihovih partnera.

S druge strane, neosporna je činjenica kako mnogi sakrivaju svoje pravo lice putem lažnih Facebook profila.

Podsjećanja radi, Zuckerbergova putovanja po američkim saveznim državama mnogi su prokomentirali kao njegov plan za ulazak u Bijelu kuću. On je više puta naglasio kako nema političke ambicije, već samo želi upoznati ljude iz različitih dijelova SAD-a, piše Klix.ba.