Home Zanimljivosti Ženske tetovaže: 3 stvari koje morate znati prije nego se odlučite za...

Ženske tetovaže: 3 stvari koje morate znati prije nego se odlučite za tetoviranje

SHARE

Tattoo majstorica Tea Čagalj, vlasnica ‘Tattoo Art studija Tea’ iz Splita s nama je podijelila najvažnije detalje koje bi trebala znati svaka žena prije nego se odluči na tetoviranje.

Najpopularnija mjesta na tijelu i motivi
Iako iznimke postoje i u ovome slučaju, žene uglavnom biraju nježnije i elegantnije motive za tetovažu, dok su najčešća mjesta na vratu i gornjem djelu leđa, nadlaktici, zapešću, stopalima te na bedrima i iznad stražnjice.

‘Najpopularnije su slike cvijeća, leptira i anđela te razni natpisi i citati. Što se djela tijela tiče, trenutno je jako popularno staviti tetovažu na područje sternuma, odnosno dekoltea, između grudi.’

1. ŠTO TREBA IMATI NA UMU PRIJE NEGO SE ODLUČITE STAVITI TETOVAŽU?

Mjesto na tijelu
Tetovaža je trajna te treba dobro razmisliti o motivu koji želite imati na svom tijelu jer on će tamo ostati zauvijek.

Treba razmišljati i o dijelu tijela na koji ćete staviti tetovažu jer koža se s vremenom opušta i gubi elastičnost. S godinama se možemo i udebljati ili smršaviti, a sve to može utjecati na izgled tetovaže.

‘Ženama koje planiraju trudnoći ne preporučujem tetoviranje na području trbuha jer se ovaj dio tijela može značajno i trajno promijeniti, što će utjecati na izgled tetovaže. Sliku je najbolje staviti na dio tijela koji se neće puno promijeniti i opustiti s godinama’, objašnjava Tattoo majstorica Tea Čagalj.

“Ženama koje planiraju trudnoći ne preporučujem tetoviranje na području trbuha jer se ovaj dio tijela može značajno i trajno promijeniti

Priprema kože 
Planirate li tijelo ukrasiti tetovažom, priprema same kože poput pilinga i hidratacije prije samog odlaska u salon nije potrebna.

Vrlo je važno da neposredno prije tetoviranja niste bili na nekom od laserskih tretmana ili sličnih agresivnijih kozmetičkih zahvata, nakon kojih je koža već iziritirana i osjetljiva. Isto vrijedi i za depilaciju voskom koja kod osoba osjetljive kože također može izazvati iritaciju i površinsko oštećenje kože.

2. ŠTO NIKAKO NE BI SMJELE RADITI NAKON TETOVIRANJA?

Mjesec dana nakon tetoviranja nije dobro mjesto direktno izlagati suncuniti ići u more ili bazen.

‘Ono što treba imati na umu je to da se tetovaža mora tretirati kao rana jer ona to i jest, samo nama to tako ne izgleda jer na prvu vidimo samo prekrasan crtež’, ističe Tea te dodaje kako rana ne smije doći u doticaj s nečim nečistim zbog rizika od infekcija.

U razdoblju zarastanja tetovaže (oko 15 dana), trebalo bi izbjegavati i depilaciju, a prvih 5 do 7 dana bilo kakvu aktivnost koja potiče pojačano znojenje, jer znoj može inficirati ranu.

3. KAKO ODRŽAVATI TETOVAŽU?

– 2 do 3 puta dnevno mazanje tetovaže s antibakterijskom masti (npr. Bepanthen mast), oko 15 dana.

– Tetovažu treba prati neutralnim i blagim sapunom, barem 2 puta dnevno ujutro i navečer te potom nanijeti mast (ne kremu).

– U razdoblju zarastanja, ako friška tetovaža dodiruje odjeću, trebalo bi nositi čistu, pamučnu odjeću.

– Kada ste kod kuće, potrudite se da tetovaža bude čim duže otkrivena, bez kontakta s odjećom, kako bi brže zarasla.

– Pridržavati se svih uputa stručnjaka koje dobijete u tattoo studiju.

U galeriji donosimo fotografije nekih radova tattoo majstorice Tee Čagalj.

Tetovaže mogu biti vrlo elegantne