Home Crna kronika Filmska potjera u Italiji: Bosanci opljačkali zlataru, pa bježali vozeći 200 km/h

Filmska potjera u Italiji: Bosanci opljačkali zlataru, pa bježali vozeći 200 km/h

SHARE

Vozači koji su za vikend prolazili autoputem A1 u Toskani prisustvovali su sceni koja liči na prave akcione filmove, prenose italijanski mediji.

U središtu pažnje bila su dvojica državljana BiH, pedesetjednogodišnjak i tridesetjednogodišnjak, sa mjestom prebivališta u Napulju.

Njih dvojica su pokušali opljačkati zlataru u mjestu Tavarnuzze, blizu Firenze, međutim kada su krenuli da otvore sef, aktivirali su alarm povezan s policijskom stanicom u Firenzi.

Umjesto dragocjenostima iz sefa, tako su se Bosanci morali zadovoljiti satovima, lancima i drugim vrijednim predmetima iz izloga zlatare.

Sjeli su u BMW, te od policije koja im je bila za petama, bježali vozeći 200 km/h.

Tokom dramatične potjere patrola italijanske saobraćajne policije ispalila je i tri hica upozorenja u pravcu BMW-a, ali ni tada se Bosanci nisu predali.

Nakon 20-ak minuta jurnjave BMW je zaustavljen na odmorištu u Arezzu, ali su i tada provalnici preskočili ogradu i trčeći pobjegli u obližnje polje. Policajci su ih uspjeli zaustaviti i uhapsiti. Jednog od provalnika okrznuo je metak zbog čega je smješten u bolnicu.