Home Društvo FOTO Vožnju od zračne luke do Splita turistima naplatio 380 kuna

FOTO Vožnju od zračne luke do Splita turistima naplatio 380 kuna

SHARE

PRIVATNI iznajmljivač, čitatelj Dalmacija Danas, poslao je fotografiju računa koji je njegovim gostima uručio navodni taksi obrtnik sa splitskog područja.

“Turistima koji su mi dolazili iz zračne luke Resnik u apartman na Mertojaku, taksist je po završetku vožnje na računu ručno ispisao cijenu od 420 kuna. Nije ih ni dovezao do apartmana, nego malo dalje. Kad je vidio nas da dolazimo po turiste, cijenu od 420 kuna je išarao i napisao novu, od 380 kuna. Naši raniji gosti su za vožnju na istoj relaciji dosad plaćali oko 280 kuna”, rekao je uzrujani čitatelj.

Iako brojni taksisti zbog dolaska Ubera i pada zarade podižu cijene i naplaćuju vožnje puno više nego što bi trebali, predsjednik Sekcije auto-taksi prijevoznika pri Udruženju obrtnika Split Tonči Luketin tvrdi da se ovdje radi o prevarantu.

“Na području grada Solina ima 17 taksi dozvola i ovaj sigurno nije među njima. Ja sam im izdavao rješenja i raspored stajališta, tako da sam siguran da ovaj taksi prijevoznik ne postoji”, rekao je Luketin.

“Svi taksisti su od 1.srpnja obveznici fiskalizacije. Svi u taksiju moraju imati pisač za račune na kojima je ispisano i vrijeme vožnje i cijena i relacije, te svi ostali podaci kao na bilo kojem drugom fiskalnom računu”, dodaje.