Home Kultura Koncert najpopularnijeg hrvatskog duhovnog benda Emanuel u Bosanskom Grahovu

Koncert najpopularnijeg hrvatskog duhovnog benda Emanuel u Bosanskom Grahovu

SHARE

U sklopu kulturno-vjerske manifestacije „Dani sv. Ilije“, u Bos. Grahovu će u subotu 22. srpnja s početkom u 20.30 sati koncert održati jedan od najpopularnijih duhovnih sastava „Emanuel“ iz Velike Gorice kod Zagreba.

Koncert će se održati na otvorenom u dvorištu župne crkve sv. Ilije proroka u Obljaju, a zamišljen je kao večer duhovne glazbe i slavljenja Boga.

Grupa EMANUEL je jedan od najpopularnijih bandova i dobro poznata grupa onima koji prate scenu kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Gosti su mnogih festivala, susreta mladih, duhovnih obnova i često prisutni u programu televizija i radio postaja.

Krajem 2006. godine sastav je objavio prvi autorski album. ON MOJ JE BOG sadrži trinaest uspješnica koje su obilježile dotadašnji rad grupe. Radi se o uglavnom autorskim pjesmama i nekoliko svjetski poznatih hitova. Na albumu je radila vrhunska glazbena ekipa, a ostvarene su i glazbene suradnje s jednim od najpoznatijih svjetskih gitarista Tommy Emmanuelom, Massimom Savićem, poznatom američkom pjevačicom Mayom Azucenom i “pionirom” popularne duhovne scene u Hrvatskoj Ljubom Vukovićem.

Nakon prvog albuma usljedili su vrlo zapaženi koncerti diljem zemlje, a posebno ističu nastupe na kojima su pozornicu djelili sa planetarno popularnim izvođačima; Kutless, London community gospel choir, Sarah Kelly, Fireflight, Hillsong London…

Novi iskorak Emanuel čini potkraj 2014. kada potpisuje ugovor s najvećom hrvatskom izdavačkom kućom Croatia Records, nakon kojeg sastav bilježi veliki napredak u ispunjavanju medijskog prostora.

Krajem 2016. godine objavljaju i svoj peti album. SVAKE SLAVE DOSTOJAN je studijski “worship” album koji donosi vrlo “živu” atmosferu, pruža istinski doživljaj i prisutnost Božjeg Duha. Sadrži dvanaest vrhunskih obrada i nekoliko novijih Emanuelovih autorskih pjesama.

Na ovom albumu bend postiže željeni worship zvuk, a zahvaljujući jakom produkcijskom timu probija dosadašnje granice domaće duhovne glazbe. U prvom tjednu nakon objave ovaj je album bio najprodavaniji nosač zvuka u Republici Hrvatskoj prema izvještaju Hrvatske Diskografske Udruge.

Sastav trenutno broji devet članova u koncertnoj postavi, te još skoro toliko članova koji sudjeluju izvedbama na programima unutar župne zajednice. Emanuel želi na suvremeni način približiti Boga Biblije generaciji kojoj su poslani.