Home Društvo Treću godinu za redom u Ljubuškom humanitarna akcija pod nazivom „Bolji život“

Treću godinu za redom u Ljubuškom humanitarna akcija pod nazivom „Bolji život“

SHARE

Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“ i  ljubuška obitelj Hrstić, vlasnici cateringa, uz podršku osobnih i poslovnih prijatelja treću godinu zaredom odlučili su organizirati humanitarnu akciju pod nazivom „Bolji život“.

Humanost, zabava…

Vesela zabava, uz roštilj, piće, ali i nastup lokalnih tamburaša, koji će se predstaviti s nekolicinom glazbenih izvedbi, zakazana je za 25. srpnja u gradskom parku u Ljubuškom s početkom u 20 sati.

Cijela priča krenula je od obitelji Hrstić i saznanja kako Udruga „Duga“ nema mogućnosti za samofinanciranje te da je njezinim članovima potrebna pomoć, stoga je odlučeno da sva prikupljena sredstva budu namijenjena za rad i djelovanje Udruge.

Kako je najavljeno, nazočni će, ovom prigodom, moći kupiti rukotvorine članova Udruge „Duga“, koji su itekako vrijedni, osobito u ovim ljetnim danima. Njihov rad pohvalila je i predsjednica Zora Skoko, uputivši zahvalu i obitelji Hrstić na humanom pothvatu koji će ponoviti i ove godine.

– Ponosni smo na sve ono što smo postigli kroz protekle dvije godine. To nam je, dakako, bila dodatna motivacija da i dalje nastavimo s ovim projektom. A najviše od svega nas raduje što imamo podršku brojnih građana, koji imaju razvijenu svijest o tome da su  i djeca s posebnim potrebama važan segment društva. Lakše je kad znamo da nismo sami, kazala je  Skoko za Dnevni list.

 Aktivnosti

S nama je podijelila još nekoliko lijepih informacija, a među njima je najvažnije istaknuti skorašnje otvorenje rehabilitacijskog centra za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

– Postoje neke naznake da će centar svoja vrata otvoriti 1. listopada. Nadamo se da će to tako i biti te da ćemo se lagano startati s početnim programima, poručila je naša sugovornica.

Udruga „Duga“ se, naime, priprema i za humanitarni evergreen festival „Ljubav za sve“. Ove godine doživjet će svoje peto izdanje, a kako saznajemo, već su krenule i prve probe. Svakako vrijedi biti dio svih spomenutih događanja i na taj način pokazati osobama s posebnim potrebama da nisu zaboravljene.