Home Društvo Ornela Vištica: Nemojte sažaljevati ljude koji imaju rak!!

Ornela Vištica: Nemojte sažaljevati ljude koji imaju rak!!

SHARE

Igrati ulogu zene koja boluje od raka, a paralelno se bori i za zivot covjeka kojeg voli, pokusati osjetiti stanje osobe koja se bori s opakom bolescu bio je veliki zadatak za mene. Moje lice je bila podloga da vizualno priblizimo koliko mozemo izgled zene koja se bori s rakom. Kad sam se pogledala u ogledalo, shvatila sam da jedino moje sto je ostalo na mom licu su oci.

Sjeli smo u auto. I pomislila sam necu moci. Necu moci izgovoriti prvu recenicu. Rasplakat cu se i necemo moci snimati. Stisnula sam cvrsto rukohvat u autu, dok su mi kroz glavu prolazile slike svih onih ljudi koje sam srela, koji su se borili i koji se bore s tom bolescu.

Oni ne placu, oni se bore. Igraj! Govori! Disi! Razgovaraj! Bori se! Rak je poput boksackog meca, na koji nikad niste pristali, niti ga trazili, a dan vam je da se borite, ne bira ni mjesto ni vrijeme ni godine ni osobe, moze se dogoditi svakome od nas. 

Moj zadatak kao covjeka i kao umjetnika je osvjestavati, pomagati i ukazivati na sve ono sto se dogadja u danasnjem drustvu.

Budite u svakom trenutku podrska onima koji se bore, dajte im snagu i ono najvaznije LJUBAV.

Veceras, premijera filma, Mrtve ribe, redatelja Kristijana Milica na Pula film festivalu. #mrtveribe #kristijanmilic #pulafilmfestival #movie #premiere #tonight #therole #actress