Home Šport Do lani za ovog tinejdžera rođenog u Ljubuškom nije znao nitko, danas...

Do lani za ovog tinejdžera rođenog u Ljubuškom nije znao nitko, danas ga traže bogati Rusi kao pojačanje za Ligu prvaka

SHARE

Do prošle sezone samo su rijetki znali za Nikolu Katića. Tada još 19-godišnjak u zimu 2016. zamijenio je Neretvanac koprivničkim prvoligašem i pred njim je bio period dokazivanja treneru Kopiću.

Premda još tinejdžer, Katić se na poziciji centralnog braniča nametnuo odličnim igrama tako da je uskoro postao nezamjenjivi član udarne postave Slavena, a kao nagrada za sjajne partije uslijedio je reprezentativni poziv protiv Meksika prije nekoliko mjeseci, u utakmici u kojoj je rezervni sastav Hrvatske senzacionalno pobijedio najjaču momčad Meksika 2:1, piše Index.hr.

Na ljetnim pripremama Slaven je odigrao 1:1 protiv aktualnog prvaka Rusije Spartaka iz Moskve, a Ruse je toliko impresionirao Katić da ga žele vidjeti su svojim redovima.

O interesu aktualnog prvaka Rusije za mladim talentom piše nekoliko ruskih medija, uključujući i Sports Daily.ru.

”Katić igra na poziciji centralnog braniča, ali može odigrati jednako dobro na svim pozicijama u obrani. Tehnički je impresivan, a često zna otići i prema naprijed i biti opasan po protivnička vrata”, piše spomenuti portal i dodaje kako mu ugovor sa Slavenom istječe u ljeto 2019.

Iako je riječ o špekulacijama i tko zna kako će se na kraju završiti ova priča, bilo bi lijepo da ovaj 20-godišnji mladić rođen u Ljubuškom zaigra za slavni ruski klub u Ligi prvaka.

Inače, prema podacima na Transfermarktu, Katić je procijenjen na 500 tisuća eura, a to je sitniš za bogate Ruse.