Home Zanimljivosti Trik je u kliku: Kako se sjetiti jeste li isključili pećnicu?

Trik je u kliku: Kako se sjetiti jeste li isključili pećnicu?

SHARE

Iako danas postoje različite mobilne aplikacije, optimizacije i automatizacije, rješenje za zaboravne sastoji se od samo jednog klika.

“Budući da se zadnji sati pred odlazak na ljetovanje toliko razlikuju od svakodnevice, stvari se lako zaboravljaju.

Znači, prije nego što otputujete na zasluženi godišnji odmor, uzmite pametni telefon i fotografirajte sve uređaje za koje se najčešće pitate jeste li ih ugasili. Neka se dobro vide brojke kako ne bi bilo zabune kada se negdje na pola puta do mora zapitate: Jesam li ugasila peglu?

To je posebno dobro napraviti kada u kući ili stanu nešto promijenite jer se mozak jednostavno treba naviknuti na to kako npr. izgleda ugašena ploča štednjaka.

S ovim jednostavnim trikom nema više zaboravljanja

S ovim jednostavnim trikom nema više zaboravljanja (Foto: Shutterstock)

Naravno da se ne brinu svi jednako, ali oni koji se brinu, rade to iz opravdanih razloga, jer im se nije jedanput dogodilo da su ostavili upaljenu pećnicu.
Najčešće zbog toga što se svijetleći signal ugasi kada pećnica dosegne željenu temperaturu. Zato uvijek treba gledati brojeve.

Budući da se zadnji sati pred odlazak na ljetovanje toliko razlikuju od svakodnevice, stvari se lako zaboravljaju. U tim trenucima izlazimo iz rutine, a pravilo “ključevi, novčanik, telefon” više ne vrijedi.

Sve je drugačije, od odjeće koju nosimo, stvari koje imamo u rukama, da se na kraju teško možemo sjetiti jesmo li zatvorili prozor, ugasili glačalo…

Oni koji su isprobali trik, tvrde da se otkako fotografiraju uređaje prije odlaska na putovanje, više ničime ne zamaraju – možda zbog toga što je to sada dio nove rutine ili zato što je radnja dovoljno složena pa mozak pamti kakva je bila slika prije odlaska.