Home Kultura Mladi pjevač koji je progonjen zbog vjere: ‘Poruka koju ja želim prenijeti,...

Mladi pjevač koji je progonjen zbog vjere: ‘Poruka koju ja želim prenijeti, poruka je mira i ljubavi. Glazba je nešto sveto’

SHARE

Nakon izlaganja medijskim kritikama i progonu zbog katoličke vjere koju javno svjedoči, mladi glazbenik Marko Kutlić iz grupe „Pravila igre” odlučio je napustiti Pravila igre, a svoju je odluku objavio na profilu na Facebooku:

Dragi moji,

prije svega, hvala vam svima što ste me zadnjih tjedana podržali u ovom ružnom i očigledno zlonamjernom činu javnog napada na moju obitelj, mene i moju vjeru.

Pretprošli petak prijepodne, putem novinskog članka u Jutarnjem listu, na moju žalost, saznao sam da su me moji kolege iz benda Pravila igre odlučili zamijeniti dok sam bolestan, drugim pjevačem bez da su me prethodno obavijestili o tome, te su preuzeli nagradu bez da me barem spomenu.

Dodatno su me iznenadili začuđujuće zlonamjernim komentarom, usmjerenim prema mom vjerskom životu, tj. pokušajem da me ismiju i proglase ‘prolupalim vjerskim fanatikom’, koji kao takav ne može ispunjavati svoje obaveze prema bendu, što je tužno i neistinito, a naravno sve to kako bi opravdali večernji nastup s novim pjevačem.

Sve to, kao i moj brak i obitelj, pokušali su prikazati kao otežavajuću okolnost u građenju karijere benda, koji je unatoč svemu navedenome uspješan. Kao duhovnom i obiteljskom čovjeku nedopustivo mi je da mi se zabranjuje da u javnosti spominjem da sam oženjen, otac i vjernik.

Taj članak samo je mali dio nekorektnog ponašanja koje smo moja obitelj i ja proživljavali svakodnevno od strane članova benda, na čelu sa Goranom Beloševićem, bubnjarom benda, a što je u konačnici imalo za posljedicu narušavanje mog zdravstvenog stanja.

Nažalost sve neistine koje su naveli u članku, mojim kolegama nisu bile dovoljne, pretpostavljam zbog razočaranja uzrokovanog lošim kritikama fanova na nastup, a posebno podrškom koju ljudi poklanjaju meni, te su otišli toliko daleko i ponovo javno, bez imalo poštovanja napali moju obitelj, tako što su krivotvorili komunikaciju fanova i moje supruge i javno bez srama objavili krivotvorene fotografije na društvene mreže, pokušavajući prikazati moju suprugu kao osobu koja potiče mržnju i nasilje, što je suludo i daleko od istine i nije dobro ni za koga, a kamoli za ženu u drugom stanju.

Mislim da nakon ovog svega nije bilo potrebe za jučerašnjim ponovnim pokušajem provokacije, člankom u Večernji.hr, u kojem su, između ostalih laži, napisali da sam proteklih tjedana s njima vodio ‘medijski rat’.

(…)

Nažalost, nakon ovakvog niza nemoralnih i zlonamjernih postupaka ne mogu nastaviti daljnju suradnju s tim istim osobama, odnosno s bendom Pravila igre, jer su mi nanijeli veliku duševnu bol i iznošenjem niza neistina, narušili ugled meni i mojoj obitelji. Iskreno mi je žao što je moralo doći do ovog, jer mislim da je postojao puno bezbolniji, humaniji i civiliziraniji način da se raziđemo, od onog koji su izabrali moji, sada bivši kolege.

Unatoč svemu lošem što su mi napravili, želim im iskreno sve najbolje u budućnosti! Ovom izjavom isključujem se iz daljnjih medijski rasprava.

Sada se želim koncentrirati na ono što dolazi i zaboraviti sve loše. Što ću dalje, najiskrenije ne znam. Znam da ću se idućih mjesec dana posvetiti svojoj obitelji i sebi. Poruka koju ja želim prenijeti, poruka je mira i ljubavi. Glazba je nešto sveto, univerzalan jezik, jezik koji svi razumiju i jezik kojim ja komuniciram. Emotivan sam i duhovan čovjek i glazbom sam se oduvijek bavio iz ljubavi i mislim da ne bi bilo u redu od mene da potratim dar koji mi je dan.

Sve ovo što sam ovdje napisao, rekao sam vam i prošli petak pjesmom „Još i danas zamiriše trešnja”, koju je pjevao naš Toše, a napisao moj dragi prijatelj Miroslav Rus. Poslušajte pažljivo, možda vam je nekad davno, dok ste ju slušali, promaknula koja riječ.

(…)

Hvala još jednom svima koji me razumiju i podržavaju! Uživajte u životu, volite se i ljubite, jer ljubav je jedina bitna i ljubav sve pobjeđuje.