Home Zanimljivosti Ovoj hrani nikako nije mjesto u hladnjaku

Ovoj hrani nikako nije mjesto u hladnjaku

SHARE

Ako i vi imate naviku sve namirnice trpati u hladnjak, trebali biste još jednom dobro razmisliti. Neke namirnice nikad ne biste trebali držati u hladnjaku, a evo i koje

Da, vjerojatno će vas iznenaditi to da se neke vrste voća i povrća ne bi trebale držati u hladnjaku. Štoviše, to bi moglo donijeti više štete nego koristi.

Evo što nikad ne trebate pohranjivati u vašem hladnjaku:

Rajčice

Pohranjivanje rajčice u hladnjak može oštetiti membrane voća i potpuno mu promijeniti okus. Rajčice stoga držite na radnoj plohi i pojedite ih u nekoliko dana, piše realsimple.com.

Krumpir

Hladnoća mijenja okus krumpira pa ga je pametnije pohraniti u smočnici u papirnatoj vreći. Izbjegavajte plastične vreće jer će krumpir početi prije gnjiliti.

Lubenica

Neke su studije pokazale kako lubenice na sobnoj temperaturi imaju više antioksidanata od onih pohranjenih u hladnjaku. Lubenice koje pohranite u kuhinji mogu potrajati od dva do tri tjedna, a voće u hladnjaku može trajati manje od tjedan dana.

Bosiljak

Ako ga držite u hladnjaku, bosiljak će znatno brže uvenuti, a također će apsorbirati sve mirise ostale hrane u hladnjaku. Stoga ga bolje čuvajte u šalici sa svježom vodom, poput buketića cvijeća.

Hrana u limenkama

Oko toga treba li hranu iz limenki držati u hladnjaku ili ne postoje podijeljena mišljenja, no ipak se preporučuje da se konzervirana hrana poput kukuruza ili tune, nakon što se otvori pakiranje, radije prebaci u plastičnu posudu te pohrani u hladnjak.

Luk i češnjak

Ako držite luk u hladnjaku, s vremenom će postati vrlo mekan i pljesniv – radije ga pohranite na hladnom i suhom mjestu. Mladi luk i vlasac možete bez problema držati u hladnjaku zahvaljujući visokom udjelu vode koji sadrže. Češnjak će u hladnjaku početi nicati, a može postati gumen i pljesniv pa ga radije držite na hladnom i suhom mjestu, prenosi Tportal.hr.