Home Zanimljivosti Dobro provjerite telefonski broj koji ste dali Facebooku

Dobro provjerite telefonski broj koji ste dali Facebooku

SHARE

Zastarjeli podaci na korisničkim računima mogu imati jako nezgodne posljedice – vašim podacima može pristupiti bilo tko, a poželi li to, može vam i blokirati pristup.

Rupa u sklopu Facebookove opcije za povrat korisničkog računa dozvoljava bilo kome da vam preuzme profil – i to bez da i primjetite. Ukoliko žele, mogu vam pristup računu potpuno blokirati.

Kako izvještava Independent, 18-godišnji James Martindale do ovog je otkrića došao kada je novu SIM karticu ubacio u mobitel. Kako je ispričao, ubrzo mu je došla poruka kako na svom Facebook računu dugo nije bio aktivan. No, novi broj Martindale nije vezao za svoj korisnički račun na ovoj društvenoj mreži.

Zastarjeli podaci

Nakon što je nekoliko puta unio krivu lozinku, ponuđena mu je opcija povrata korisničkim podataka putem poruke. Nakon što je to napravio, dobio je lozinku za pristup tuđem računu i cjelokupnom njegovom sadržaju.

‘Postoje situacije kada telefonski brojevi isteknu i dodijele se nekome drugome.U slučaju da je taj broj ostao povezan s Facebook računom, osoba koja sada ima broj može preuzeti i račun. No, ne radi se o bugu’, poručili su iz Facebooka.

Nasreću, tu je jednostavno rješenje problema – sve zastarjele kontakt podatke, uključujući brojeve i mail adrese, izbrišite što prije sa svog računa, piše Tportal.hr.