Home Zanimljivosti FOTO Ljubušak Igor i Mario iz Hercegovine koji se uskoro ženi za...

FOTO Ljubušak Igor i Mario iz Hercegovine koji se uskoro ženi za prijatelja iz Kelna na gay paradi u Frankfurtu

SHARE

Ovogodišnja CSD parada lezbijki i homoseksualaca u Frankfurtu, ali i u ostalim gradovima širom Njemačke vođena je pod motom odobravanja vjenčanja žena sa ženom, muškarac sa  muškarcem, te pohvalama političarima i Angeli Merkel koja im je sve to odborila.

parada-frankfurt1Amela (amel) sa podignutom nogom, iz Zenice, uživa da bude primjećena

A to opet znači, da će svi vjenčani uživati sva građanska i pravna prava kao i svaki normalni bračni par.

parada-frankfurt15Mirela (Sead) iz Bihaća sa prijateljicama iz Berlina i Londona 

Ono što je posebno interesantno je da je ovaj put na paradi bio veliki broj ljudi iz regiona, a posebno onih veoma mladih koji vjenčanjem, brakom pokušavaju da pobjegnu iz sredine koja ne priznaje njihovu seksualnu orijentaciju.

parada-frankfurt2
Ovo su Adila i Vesna

-Ne daj Bože da me moji vide. Bio sam zarobljen u sopstvenom tijelu, a sada živim svoj život, pa taman da moje više nikad ne vidim – rekao nam je Sead iz Bihaća koji u Frankfurtu živi pod umjetničkim imenom Mirela.

parada-frankfurt10
Indy i Moni (Svetlana i Jelena): Dvije Romkinje iz Beograda 

-Da ovo je umjetnost kada se u nekoliko poteza iz muškarca pretvoriš u ženu. Radim kao muško, dobro sam situiran, a sve ostalo je moja lična stvar. Eto dosta za sada, ne želim više da pričam  – rekla nam je Mirela koja je bila u društvu njenih prijateljica.

parada-frankfurt11

Dino nam je rekao samo njegovo ime, bez grada i države iz koje dolazi, a dodao je da se uskoro udaje (ženi) za dosta starijeg muškarca koji je iz Holandije.

parada-frankfurt7
I Dino želi veliku svadbu  

-Stupanjem u brak s njim riješit ću sve svoje probleme, da se više ne vraćam u grad i državu koja o nama koji smo malo drugačiji do njih ima samo loše mišljenje. A uskoro završavam i fakultet tako da se sve posložilo –rekao nam je Dino.

parada-frankfurt9
Igor iz Ljubuškog sa Markom iz Zagreba 

Mada je privlačio paznju mnogih hetero orijentiranih žena, Miloš iz Doboja nije mario za te poglede jer je želio da taj dan uživa i bude ono što jeste. A, veliku podršku davale su mu njegove prijateljice.

parada-frankfurt6Brigita (ljuban) iz Ljubljane: već 20 godina dolazi kao žena 

-Ovakva sloboda ponašanja i izražavanje seksualne orijentacije neće nikada biti ni u Doboju u BiH – kratko je izjavio Miloš.

parada-frankfurt4Bosanci na paradi: bez otkrivanja identiteta

Amel ili Amela iz Zenice je bio (bila) najveseliji na ovoj paradi.

parada-frankfurt13Miloš iz Doboja sa prijateljicama Sendy i Manuelom 

-Konačno oslobođenje od svega i svačega. Imao sam sreću da sam putem društvenih mreža upoznao ljude iz Kelna koji su odlučili da mi pomognu i sada živim svoj život. Za Zenicom nemam nikakvu volju ni želju. Sve je moje sada u Njemačkoj -rekao je Amel.

parada-frankfurt5Dijana iz Zenice sa Tonkom iz Vinkovaca: Uskoro vjenčanje 

-Možda bi moji roditelji ovaj moj život akceptirali, ali nikada ne bi grad, crkva i svi oni koji su oko mene. Zbog toga sam prije nekoliko godina napustio Ljubuški i  sve ostalo što me sputavalo da vodim život kakav hoću – riječi su Igora iz Ljubuškog.

parada-frankfurt18Bračni par iz Vinkovaca: Vole seksualne fantazije sa muškarcima i ženama

Svake godine pojavljuje se na ovoj paradi visoka, zgodna lijepa i plava, a svake godine ima neko drugo ime. Ipak, ovaj put uspjeli smo da je raskrinkamo do kraja, pa smo saznali da se radi o Adili iz Šibenika, a koja kako nam je rekla da sa njenim roditeljima nema nikakvih problema, znaju da se oblači u ženu, akceptiraju njen život, ali i njenu ljubav sa jednim Splićaninom.

parada-frankfurt19Veronika i Melina: Stigle iz Zagreba i Beograda 

-Nas dvojica se samo povodom ove parade oblačimo u žene, a ostatak godine živimo  kao sasvim normalni muškarci, imamo svoje obaveze i radne zadatke – rekla nam je Adila.

parada-frankfurtAdila konačno otkrila svoje porijeklo: Muškarac iz Šibenika 

I ove godine bila je to parada šarenila, kiča, pjesme, a ponajviše parada onih koji žele da izađu iz anonimnosti i barem taj dan žive životom kojim žele. Cijelu paradu su pratili njemački mediji, a uz punu podršku političkih partija i Evangelističke crkve.

parada-frankfurt14

Mario iz Hercegovine se uskoro ženi za prijatelja iz Kelna 

parada-frankfurt3

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com