Home Crna kronika FOTO: Plaža na Rabi: Otpadna voda teče, kupači negoduju, a mjerodavni…!?

FOTO: Plaža na Rabi: Otpadna voda teče, kupači negoduju, a mjerodavni…!?

SHARE

Plaža u uvali Raba postaje sve omiljenije kupalište naših sugrađana, kao i njihovih gostiju, posebno nakon proširenja i asfaltiranja pristupne ceste. To je utjecalo na građevinski bum u tom prostoru. I ne bi o tome pisali da već neko vrijeme na društvenim mrežama ne kruže komentari nezadovoljnih kupača vezanih uz problem s odvodnjom nekih novosagrađenih objekata u uvali Raba. Naime, neki vlasnici objekata na neprimjeren način puštaju svoje otpadne vode u more služeći se prirodnim padom jer su građevine ipak nešto više nadmorske visine od same plaže. Kupači tako, s vremena na vrijeme, imaju priliku čuti i vidjeti novonastale pritoke koji se spuštaju cestom do plaže i poput slapa padaju iz kanalizacijskih cijevi na bijeli morski žal i ulijevaju se u toplo, plavo more.

Nećemo se upuštati u procjenu ove situacije jer nismo struka, ali pozivamo mjerodavne da izvide situaciju na terenu i pravodobno donesu odluke u skladu s propisima.

U prilogu donosimo fotografije s terena koje je snimila i objavila na Facebooku jedna zabrinuta majka koja običava s djecom odlaziti kupati se na plažu u uvali Raba u Općini Slivno.