Home Zanimljivosti MORSKA SOL KAO NAJZDRAVIJI BEAUTY TRIK

MORSKA SOL KAO NAJZDRAVIJI BEAUTY TRIK

SHARE

Često znamo posegnuti duboko u novčanik kako bismo svojem tijelu dali ono najpotrebnije, u nadi kako će upravo to pomoći našem zdravlju, ali i duhu. Znamo se naći i u situaciji kada preplatimo neki proizvod, čisto zato što je marka svjetski poznata, a ne ostavlja efekt na nama. No alternative postoje, pogotovo u ljetnim mjesecima kada nam se tijelo najviše obnavlja. Nakon što smo već pisali o raznim prirodnim maskama za kosu i lice koje možete napraviti kod kuće, o čarobnim uljima i slično, vrijeme je da vam pokažemo što se sve krije u sastojku koji često zaboravljamo i zanemarujemo… a pred nosom nam je!

Ušli smo u kolovoz, što znači da se nekima godišnji odmori i približavaju kraju. Unatoč tome, svima nama je poznat onaj scenarij kada tek izađemo iz modro-bistrog mora, ogrnemo se velikim ručnikom, stavimo sunčane naočale i krenemo čitati neki ljubić, ili pak uključimo mobitel i tražimo neku inspiraciju na socijalnim mrežama. Još malo pa ćete na posao, koža vam i dalje treba neki oporavak, a perut i masna kosa vas i dalje izluđuju.

morskasol3

Što koristiti za kožu? Kosu? Koji su zdravi sastojci za preporučiti? Junak ove priče je dakle, morska sol. Ne samo da je zdrava, već ima i terapijskih svojstava. Proces nastanka je vrlo jednostavan, prirodna morska sol nastaje isparavanjem slane vode. Morska sol sadržava preko 80 elemenata i pomaže našem zdravlju, koži i kosi. Neki od njih su, uz natrijev klorid, mangan, kalij i magnezij. Ne želimo ovo pretvoriti u dosadan sat kemije, ali važno je znati da ima i alkalizacijski učinak. To bi, prevedeno na normalan jezik, zapravo značilo da regulira razinu kiseline u tijelu i time kontrolira rizik od pojave ozbiljnijih bolesti.

Znanstvenici su također dokazali kako će vam redovito uzimanje morske soli pomiješane s vodom pomoći smanjiti lošu razinu kolesterola u vašem tijelu. Super je prijatelj i vašem krvnom tlaku time što ga regulira, a i omoguća vašem srcu pravilan rad. Ako stalno imate alergije ili ste dosta često prehlađeni jer je vaš organizam često podložan bolestima, možda je vrijeme da vaš imunološki sustav ojačate upravo morskom soli.

morskasol1

Dodavanje razumne količine morske soli prehrani usporava osteoporozu (propadanje koštanog tkiva). Nadalje, nije ni čudo što su nas bake često znale voditi na more ukoliko smo imali astmu ili problema s dišnim sustavom. Osim svježeg zraka, strukturni dijelovi alge iz morske vode pomažu oporavku naše sluznice. Morska voda također ima i antibakterijski učinak.

Zbog kalija, također i ublažava moguće grčeve koje često znamo imati, pogotovo prije menstruacije. Ovaj čudotvorni sastojak se smatra i prirodnim pročišćivačem krvi jer sadrži veliku količinu vitamina C. Izvlači toksine iz tijela, pa vam preporučamo da češće radite kupke s morskom solju. Koža će vam postati čvršća i zdravija. Služi kao i prirodni piling – pomiješajte je s kokosovim uljem i malo esencijalnog ulja od lavande za djelotvoran i umirujuć učinak.

Ako se već dugo borite s masnom kosom, peruti i beživotnošću vaše kose, morska sol bi mogla biti pravo rješenje. Uz pomoć mnogih minerala dobit će na volumenu i može apsorbirati višak ulja te dati vašoj kosi željeni sjaj i oporavak. Pogotovo u kombinaciji sa suncem što će izliječiti vlasište. Zato – dok ste na moru iskoristite ova svojstva maksimalno, a po povratku na kopnu snaći ćete se i s alternativama, piše Journal.hr.

morskasol4