Home Društvo 3 najvažnije ljubavne lekcije koje žene (ponekad) kasno nauče

3 najvažnije ljubavne lekcije koje žene (ponekad) kasno nauče

SHARE

1. Nemojte govoriti “da” ako zapravo želite reći “ne”.

U ljubavnim vezama često radimo istu grešku – pretvaramo se. Zapamtite da kompromis nije rješenje ako se zbog njega osjećate nesretno. Nemojte pristajati na stvari koje vas čine duboko nezadovoljnima, nemojte se pretvarati da sretni ako niste i nemojte govoriti “da” prijedlozima koje instinktivno želite odbiti.

U svakom trenutku veze budite autentični i svoji jer ćete jedino tako moći postići istinsku ljubavnu sreću s partnerom koji će vidjeti vašu pravu osobnost, a ne onu kreiranu posebno za njega. Kada napokon kažete “ne” onome što vas čini nezadovoljnom, vaše prave želje i potrebe izlaze na površinu.

2. Vaša ljubav ne može promijeniti muškarca.

Dok on sam ne osvijesti potrebu za promjenom, nema te ljubavi (bez obzira na to koliko je ona jaka) koja će ga natjerati da se mijenja. Promjene mogu biti uvjetovane vanjskim faktorima, ali zapravo dolaze iznutra.

3. Ljubomora i posesivnost nisu znakovi da vas voli.

Mnoge žene ljubomoru i posesivnost doživljavaju kao potvrdu da je muškarcu uistinu stalo do njih. Mala doza ljubomore sasvim je normalna stvar u vezi. Međutim, kada vas zbog muškarac konstantno kontrolira, želi znati svaki vaš korak i potez, brani vam komunikaciju s drugima – to je znak da njegova ljubomora nije bezazlena i zdrava.