Home Crna kronika Potvrđena optužnica protiv Drage, Mate i Silvija Mikulića

Potvrđena optužnica protiv Drage, Mate i Silvija Mikulića

SHARE

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu dana 29. lipnja 2017. godine pod brojem T08 0 KT 0005129 17 podiglo je optužnicu protiv Mate Mikulića, rođenog 23. rujna 1986. godine u Mostaru, Silvija Mikulića, rođenog 19. srpnja 1989. godine u Mostaru i Drage Mikulića, rođenog 11. kolovoza 1960. godine u mjestu Borajna, općina Ljubuški, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili kazneno djelo Lake tjelesna ozljeda iz čl. 173. st. 1. u vezi sa čl. 31. Kaznenog zakona F BIH.

Optuženici se terete da su kao supočinitelji drugog lako tjelesno ozlijedili, tako što su dana 23.11.2016. godine, oko 16,00 sati u ulici …, općina Ljubuški, u prodajnom objektu “H…”, a nakon što se prvoosumnjičeni Mate Mikulić, za vrijeme dok se nalazio u navedenom objektu prvo verbalno a potom i fizički sukobio s oštećenim I. B., da bi kada je između njih stao M. G., I. sa pulta uzeo dvije limenke boje i pogodio Matu u predjelu ramena i u predjelu noge, nakon čega je Mate iz svoje ručne torbice izvadio plinski pištolj marke “EkolTuna”, te ispalio prvo jedan, a nakon što se od njih odmakao M. G., ispalio je još dva metka punjena sa plinskom nadražljivom smjesom – tzv. suzavcem u smjeru oštećenog I. B., nakon čega je na telefon pozvao svog oca Dragu Mikulića, koji je sa dvojim drugim sinom Silvijom Mikulićem, nakon kraćeg vremena došao u navedeni objekt te su obojica, zajedno sa Matom Mikulićem, u namjeri da lako tjelesno ozljede I. B., fizički nasrnuli na istoga, te mu zadali više udaraca po cijelom tijelu uslijed kojih je oštećeni I. B. zadobio lake tjelesne ozljede u vidu mnogostrukih nagnječenja po licu (iznad lijevog oka, na čelu i slijepoočnoj regiji s dense strane), razderno nagnječne rane postranično lijevo na nosu, razderno-nagnječnu ranu gornje usne, razdern-nagnječnu ranu donje usne, prijelom krune zuba 21 – gornjeg lijevog centralnog sjekutića i izbijanje zuba gornjeg lijevog bočnog sjekutića.

Općinski sud u Ljubuškom je dana 10. srpnja 2017. godine potvrdio predmetnu optužnicu ovog tužiteljstva.

Ročište za očitovanje o krivnji optuženika zakazano je za 22. kolovoza 2017. godine.

Napomena:
Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela, jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom.

Županijsko tužiteljstvo ZHŽ