Home Kultura U Pločama glazbeni festival “od 2 do 2”

U Pločama glazbeni festival “od 2 do 2”

SHARE

Udruga studenata Grada Ploča u utorak i srijedu 1. i 2. kolovoza na gradskoj plaži u Pločama organizira Festival “od 2 do 2” na kojem prvu večer nastupaju M.O.R.T., Noa, 0+ i Kritikal, a drugu Goran Bare i Majke, Grupa Delta te DJ Jolly Joke.

Bartol Cvitanović, predsjednik Udruge, kazao je da je festival započeo 2009. godine, a od 2013. organizira ga Udruga studenata Grada Ploča.

Cvitanović ističe kako je prve dvije godine njihove organizacije festival okupljao demo bendove, no da su 2016. odlučili dignuti sve na višu razinu, pa su tako lani nastupili Ante Cash i Hladno Pivo.

– Prije samog koncerta već tradicionalno organizira se i turnir odbojke na pijesku i turniri u kartama, a ove godine organiziramo i nogomet na pijesku – kaže Cvitanović.
Program će oba dana početi u 17 sati, a završiti u samu zoru, u 5 sati.
Cvitanović je kazao kako je lani bilo oko 1300 ljudi, a da u dva dana ovogodišnjeg festivala očekuju oko 2000 posjetitelja, te ističe kako je za posjetitelje po prvi put osiguran kamp, a da na plaži imaju tuševi, tako da se gosti mogu otuširati, kupati u moru i uživati u festivalu.

Karte za festival se mogu kupiti u Pločama u Oliver’s Baru (Admiral), u Opuzenu u Motelu „Delta“, u Vrgorcu u Caffe baru „Korzo“, u Gradcu u Caffe baru „Karaka“, na Kominskom ušću Neretve kod Morisa, u Drveniku u Caffe baru „Slatka voda“, a cijene su: 1. Dan – 30 kn (do 27.7.)/40 kn (nakon 27.7.), 2. Dan-60 kn (do 27.7.)/ 70kn (nakon 27.7.), dok festivalske ulaznice koštaju 80 kn, a mogu se kupiti samo do 27.srpnja, te je njihov broj ograničen na 500.
Ovogodišnji festival podržavaju, Ožujsko kao generalni sponzor,  Admiral, Grad Ploče, Lučka uprava Ploče, Luka Ploče, Maraska, Dom sportova Ploča te pločanski ugostitelji. Uz to tu su medijski pokrovitelji su : Neslužbena stranica grada Ploča, Radio postaja Ploče, Radio Ljubuški, Običan radio Mostar, te Radio Narona.
Cvitanović je otkrio kako će festival imati i humanitarni karakter, te će dio od prodanih ulaznica biti namijenjen Udruzi Radost iz Ploča, koja okuplja osobe s intelektualnim poteškoćama.

Organizatori ove sjajne zabave i odličnog načina promoviranja Ploča, poručuju kako im je cilj okupiti što više ljudi iz cijele regije, te im uz pristupačne cijene ponuditi odličnu zabavu i druženje, dobre vibracije i chill uz sunce i more. Jedan od osnovnih ciljeva je, kako ističe Cvitanović, upoznati goste sa svim ljepotama koje Ploče i okolica imaju, a to su Baćinska jezera i ušće Neretve.

Iz Udruge studenta Grada Ploča za kraj su poručili: „Vidimo se i ovo ljeto na svima već znanoj lokaciji, a one koji nas nisu još posjetili pozivamo da dođu i vide kako ekipica radi zabavu. Samo Ploče, Samo Ljubav, Svaka igra- Svaka dobiva.
Više o svemu na Facebook stranici – od 2 do 2