Home Društvo FOTO: Dokazano savršen: Pogledajte muškarca s najljepšim licem na svijetu

FOTO: Dokazano savršen: Pogledajte muškarca s najljepšim licem na svijetu

SHARE

Koji muškarac ima najljepše lice na svijetu, bilo je pitanje kojim se pozabavio britanski kirurg dr. Julian de Silva. U svojem istraživanju koristio se formulom poznatom kao “Greek Golden Ratio of Beauty Phi”, odnosno zlatna sredina te božanski ili zlatni omjer, za koju se već tisućama godina vjeruje da čuva formulu savršenstva.

Premisa zlatnog omjera kaže da što su omjeri lica ili tijela bliži brojci 1.618, to se lice ili tijelo smatra ljepšim. Njime se koristio i Leonardo Da Vinci dok je stvarao savršeno muško tijelo na svom slavnom crtežu “Vitruvijev čovjek”.

Slijedeći omjere prema kojima je neko lice savršeno i radeći “mapu” lica, De Silva je došao do zaključka da najljepše lice na svijetu ima glumac George Clooney. Koristeći istu formulu, De Silva je zaključio i da Ryan Gosling ima savršen nos, Harry Styles ima najljepše oči i bradu, dok David Beckham ima savršen oblik lica. Pogledajte i ženu s najljepšim licem na svijetu.

George Clooney već se desetljećima smatra najzgodnijim muškarcem na svijetu, a ta njegova titula sada je dobila i znanstvenu potvrdu. George ima predivnu simetriju lica i najbliži je grčkoj teoriji savršenstva. Njegov omjer veličine nosa i usana iznosi 99,6 posto što znači da je gotovo savršen, a i razmak između očiju i brade kod Georgea je gotovo savršen, objasnio je Julian De Silva koji je sastavio i listu 10 muškaraca s najljepšim licima na svijetu:

1. George Clooney

George Clooney - najljepše muško lice
2. Bradley Cooper

3. Brad Pitt

4. Harry Styles

5. David Beckham

6. Will Smith

7. Idris Elba

8. Ryan Gosling

9. Zayn Malik

10. Jamie Foxx