Home Zanimljivosti Ostavite najbolji dojam: 5 trikova s kojima ćete se na prvu svidjeti...

Ostavite najbolji dojam: 5 trikova s kojima ćete se na prvu svidjeti ljudima

SHARE

1. Govorite dubokim glasom
Kada smo nervozni ili uzbuđeni, govorimo višom frekvencijom te nam glas može biti piskutav. Prvo duboku udahnite i smanjite frekvenciju, jer se smatra kako dublji glas ima veći autoritet i više pouzdanja.

2. Održavajte kontakt očima
Dok razgovarate s nekime bitno je da održavate kontakt očima. Na taj način pokazujete zainteresiranost i samopouzdanje. Naravno, taj kontakt povremeno prekinite s pogledom u stranu jer neprekidno zurenje može biti vrlo nelagodno za vašeg sugovornika.

3. Nastojte se dobro držati
Dobro držanje i čvrst fizički stav vrlo su bitni. Pogrbljenost i nemarno držanje ostavljaju lošiji dojam jer vas čine nepristupačnim i manje pouzdanim.

Također, tijekom razgovora lagano se nagnite prema osobi jer tako iskazujete interes. Ako pak želite pokazati da ste opušteni, nagnite se malo unazad. No, nemojte pretjerivati s time.

4. Osmjehnite se polagano
Ako se često znate prebrzo nasmijati, vaša ekspresija lica može se činiti neiskrenom. Naime, pravi osmijeh nastaje postepeno, ali imajte na umu da to ne smije biti ni presporo jer vaš izraz lica tada može biti poprilično čudan za osobu s kojom razgovarate.

5. Budite smireni
Vrpoljenje i uznemirenost tijela nastojte izbjegavati. Stalno tresti noge ili dodirivati ruke nije dobra ideja jer tada ostavljate dojam da ste nervozni i nemirni. Stoga duboko udahnite i usporite svoje pokrete.

Iako je jedan od načina da prestane dodirivati ruke, dlanove ili tresti noge taj da ih prekrižite, nemojte to činiti. Zbog prekriženih ruku i nogu možete se činiti hladnim i distanciranim.