Home Kultura Legendarni Željko Bebek snimio novi studijski album ‘Ono nešto naše’

Legendarni Željko Bebek snimio novi studijski album ‘Ono nešto naše’

SHARE

Ovih je dana Željko Bebek završio snimanje svog novog studijskog albuma čiji se izlazak očekuje u prvoj polovici rujna.

Jedan od najznačajnijih glazbenika u regiji i jedan od naših najboljih rock pjevača nakon pet godina spreman je objaviti novi album najavljen s tri sjajna singla: Prvak svijeta“, „Ja po kafanama“ i „Ono nešto naše.

Upravo po, ovom, zadnjem aktualnom singlu s kojim je nastupio na ovogodišnjem CMC festivalu nazvan je i novi album dok je singl „Ja po kafanama“ proglašen hitom godine u zabavnoj glazbi na dodijeli nagrada Cesarica, a Bebek je kolekciji svojih brojnih priznanja pridodao još jednu vrijednu nagradu.

Odlična prihvaćenost sva tri singla objavljena u zadnjih par godina dovoljna su naznaka da je novi Bebekov album onaj koji će izazvati posebnu euforiju kod publike.

Da svaka pjesma postane i hit pobrinula se jaka autorska ekipa koju čine Branimir Mihaljević, Fayo, Nenad Ninčević, Darko Bakić, Antonija Šola i Mario Mihaljević, a s posebnim nestrpljenjem očekuje se predstavljanje pjesme „Ako voliš ovu ženu koju Bebek pjeva s Oliverom Dragojevićem.

Suradnja ova dva pjevača karakterističnih i prepoznatljivih vokala u pjesmi u kojoj dva zrela muškarca pjevaju o ljubavi sigurno će izmamiti suze mnogima. Osim ove suradnje,  na albumu će se naći i pjesma s mladim tamburašima Gospodarima noći.

Godinama nismo izdavali albume, ali sam stalno tu prisutan sa singlovima i to jako uspješnim. Svi oni, uz naravno, nove pjesme će se naći na mom novom albumu zahvaljujući ekipi koja ga je radila. Krasni tekstovi i sve te nove pjesme nekakav su moj put u vrhunac karijere i nadam se da će se svima svidjeti jednako kao i meni. Jako sam sretan što sad sjedim pred kamerom i radim final”, rekao je uzbuđeno Željko Bebek na snimanju za naslovnicu albuma.

Pred objektivom iskusnog Ljube Zdjelarevića Bebek je mirno slušao upute i strpljivo pozirao za cover albuma, a ishod cijele ekipe koja sudjeluje u stvaranju albuma „Ono nešto naše“ čiji će izlazak obilježiti godinu vidjet ćemo jako brzo.

Prije tri godine Croatia Records je obilježila Bebekovu okruglu obljetnicu sjajnim izdanjem Antologija – Bebek – 40 godina“ i podsjetila publiku na njegovu impresivnu solo karijeru, ali i na dane kad je legendarno Bijelo dugme bilo na vrhuncu svoje popularnosti. Antologijsko izdanje sadrži četiri CDa na kojima se nalaze hitovi Bijelog dugmeta iz vremena kad je Bebek bio pjevač, a sve pjesme remasterirane su u Abbey Road studiju u Londonu.

Drugi i treći CD sadrže sve hitove Bebekove solo karijere kao što su Sinoć sam pola kafane popio“, “Da je sreće bilo”, “Šta je meni ovo trebalo”, “Tijana”, ali i uspješnice s posljednjeg albuma “Gdje sam bio, s kim sam pio”“Ožiljak” i “Kaldrma”.

Na posljednjem, četvrtom CD-u, našle su se Bebekove suradnje s Halidom Bešlićem (“Da zna zora”), Alkom Vuicom (“Ako odeš”), Severinom (“Rastajem se od života”), Crvenom jabukom(“Kletva”), Varaždinskim tamburaškim orkestrom i Zagrebačkom filharmonijom.