Home Društvo Ljubavni jadi Andreja Plenkovića: Fatalna doktorica Dijana – epicentar ozbiljnih potresa u...

Ljubavni jadi Andreja Plenkovića: Fatalna doktorica Dijana – epicentar ozbiljnih potresa u HDZ-u i u Vladi?

SHARE

Premijer Plenković u posljednje vrijeme, pored političkih problema u koje je uveo Hrvatsku, ima i osobnih neprilika koje bi mogle imati i teže posljedice nego što očekuje, a sve zbog Međimurke Dijane Zadravec.

Premijer Andrej Plenković se ne može potužiti da mu u životu ide loše, odnosno da na svojoj premijerskoj funkciji u sada već gotovo godinu dana mandata nije baš ništa postigao. Uspio je pod cijenu vlastitog o(p)stanka obraniti Todorićevog ‘malog’ Zdravka Marića, a drugi ‘uspjeh’ mu je – na ljubavnom planu.

Naime, dulje vrijeme je (bio) u romantičnoj vezi sa zgodno HDZ-ovkom, Međimurkom, neuroradiologinjom Dijanom Zadravec. Na nekim stranačkim skupovima, o čemu se nerjetko hvalila i na društvenim mrežama i svom facebok profilu, Dijana je uspjela izboriti mjesto pored samog premijera, koji bi se u njezinom prisustvu samo zagonetno osmjehivao. U početku je malo kome iz krugova samog premijera bilo jasno tko je ta zagonetna plavuša i o kakvoj je osobi riječ? No ubrzo su shvatili.

Inače, naši izvori iz vrha stranke govore kako je Plenković održavao s Dijanom ‘vezu’ još iz vremena dok nije bio premijer, ali ju je dobro cijelo vrijeme dobro skrivao. Tako ni Plenkovićeva supruga, Ana Maslać Plenković, o toj ljubavnoj aferi nije ništa znala.

Nakon što je premijerova supruga, početkom ove godine rodila drugo dijete – curicu Milu – Plenković je odlučio malo obuzdati svoje izvanbračne izlete i u početku je malo reducirao druženje sa 44-godišnjom, izuzetno ambicioznom liječnicom Dijanom Zadravec, da bi na kraju potpuno prekinuo kontakte s atraktivnom HDZ-ovkom. Odlučio je smiriti se i posvetiti obitelji.

Neočekivani problemi

Nadao se Plenković kako će s tom odlukom nastupiti mirnije razdoblje u njegovom barem privatnom životu, ali grdno prevario jer sve su pokvarile osobne ambicije Dijane Zadravec, koja je zaposlena u bolnici Sestara milosrdnica. Ona trenutno obnaša dužnost v.d. predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju i zamjenica je ravnatelja KBC ‘Sestre milosrdnice’ – Maria Zovaka, inače također istaknutog HDZ-ovca.

Inače, sami zaposlenici bolnice s kojima smo razgovarali, ogorčeni su ponašanjem i postupcima zamjenice ravnatelja, Dijane Zadravec. Naime, ona koristi svaku priliku kada nema ravnatelja u bolnici i zapošljava svoje ljude u bolnici mimo javnog natječaja i mišljenja struke. Doslovce zloupotrebljava svoju poziciju i demonstrira bahatost i nedodirljivost, zahvaljujući isključivo stranačkoj pripadnosti, kako to uostalom rade i mnogi drugi njeni stranački kolege. A trenutno radi i na formiranju lobija unutar same bolnice koji bi srušio ravnatelja Zovaka, kako bi ona došla na njegovo mjesto.

Ravnatelj je svega toga svjestan, ali si jednostavno ne može pomoći, iako dobro zna što će se dogoditi s KBC-om ukoliko Zadravec dođe na rukovodeće mjesto. Zovak se više puta žalio Ministarstvu zdravstva, čak trojici zadnjih ministara, od toga dvojici stranačkih kolega, no ništa nije uspio postići, jer je ona nakon toga redovito zvala Plenkovića, koji je potom, zahvaljujući svom premijerskom položaju, zvao bolnicu i tražio da ne dira ‘lijepu Diju’.

facebook

Neograničena moć mlade političarke

Kako saznajemo iz HDZ-a, Zadravec već duže vrijeme ucjenjuje premijera Plenkovića da će objaviti vijest o njihovoj vezi, a navodno postoje i neke fotografije sa zajedničkih putovanja. Iako bi joj to rijetko koji medij trenutno u Hrvatskoj objavio. U bolnici je malo tko voli, zbog njezine drskosti i bahatosti, iako su to ionako osobine većine hrvatskih profesionalnih političara, pa i samog premijera. Čak se i potpisivala peticija da ju se smijeni s mjesta voditeljice radiologije no ni od toga nije bilo ništa.

Dijana je u vrlo neugodnu situaciju dovela premijera kada je tražila da je postavi na mjesto ravnateljice bolnice. Plenković je znao da bi se pročulo za tu njegovu intervenciju, pa je pokušao smiriti stvar tako da joj je ponudio mjesto kakvo se inače nudi političkim uhljebima – mjesto državne tajnice u Ministarstvu zdravstva – ali ga ona nije prihvatila. Alternativa je bila njezina pozicija na mjestu ministrice zdravstva. O tome se trenutno pregovara, a premijer je suočen s mogućim neugodnim posljedicama koje mu ona može prouzročiti objavom intimnih detalja iz njihove intenzivne veze. Izvori tvrde kako nema šanse da dr.Zadravec dođe na ministarsku funkciju jer je ona već ‘bezecirana’, odnosno Kujundžić je dobiti nasljednika a ne nasljednicu u dogledno vrijeme.

Kolege tvrde kako je Dijani očito potrebna bolja poslovna pozicija, što znači i veća primanja, jer ima dugove vezane uz troškove specijalizacije i kredit zbog kupnje stana.

Sa cvijeta na cvijet

Nakon što je prekinula romantičnu vezu s Plenkovićem, točnije, nakon što je on prekinuo s njom, Dijana je našla novog političkog zaštitnika, prema istom ključu. Sada je, kažu, u vezi sa jednim drugim visokim stranačkim dužnosnikom koji samo ‘popunjava’ upražnjeno mjesto nakon odlaska premijera. Da ljubavni trokut bude potpun, ni premijeru nije drago ovo alternativno rješenje, pa se već primjećuje zahlađenje odnosa između njih dvojice, koji su trenutno dva ‘najčvršća stupa’ HDZ-a. Mnogi su mislili kako se radi o političkim razlikama a one su zapravo jednostavno ljubavne prirode.

Hoće li se Dijana Zadravec obuzdati ili će zbog nje doći do ozbiljnih potresa u stranci i u Vladi, vidjet će se vrlo skoro. No, redovito intervenirajući zbog svoje ‘bivše’, premijer Plenković je pokazao da ne poštuje osnovne demokratske principe, te da zloupotrebljava svoj položaj i ovlasti. Ne prvi a očito ni zadnji put.

facebook (profil dr.Zadravec je prepun javnih slika sa najsmješenim premijerom)