Home Šport Večeras hercegovački derbi : Zrinjski – Široki, bez favorita izgledi 50-50

Večeras hercegovački derbi : Zrinjski – Široki, bez favorita izgledi 50-50

SHARE

Večeras s početkom u 20 sati igra se veliki hercegovački derbi u kojem HŠK Zrinjski dočekuje NK Široki Brijeg.

Za ovu utakmicu Blaž Slišković izabrao je 18 nogometaša koji će konkurirati za utakmicu: Ivan Trifković, Kenan Pirić, Marin Galić, Mario Barić, Slobodan Jakovljević, Matija Katanec, Neven Laštro, Pero Stojkić, Semir Pezer, Marko Perišić, Marijan Ćavar, Frane Čirjak, Hrvoje Barišić, Miloš Filipović, Ognjen Todorović, Salko Jazvin, Toni Jović, Nermin Hajdarević.

“Postoji pozitivno sportsko rivalstvo između HŠK Zrinjski Mostar i NK Široki Brijeg. Nikad tu nema favorita. Kad je bio Zrinjski prvak, kad smo imali možda najjaču momčad nismo mogli dobiti Širokog u Mostaru. S druge strane, kad je Široki Brijeg bio jači od Zrinjskog teško ga je pobjeđivao. Kad sam bio u Zrinjskom, uvijek mi je bilo lakše igrati na Pecari nego u Mostaru.

Na drugoj strani, kad sam igrao u Širokom, uvijek smo lakše izlazili na kraj sa Zrinjskim u Mostaru. Velik je pritisak kad igrate kući. Na Zrinjskom je sad veći pritisak i domaći teren nije prednost. Mislim da su izgledi 50-50. Bit će to tvrda utakmica. Tko prvi postigne pogodak, steći će veliku prednost. Zrinjski je to pokazao na Koševu. S druge strane, Široki Brijeg u Europi nije izgubio utakmicu u gostima. To govori o njihovoj snazi, čvrstini. Trener Goran Sablić radi odličan posao, igračima je dao prave uloge i Široki Brijeg pod njegovim vodstvom igra zaista moderno. I Zrinjski se potvrdio na gostovanjima. Ima tu dosta novih igrača. Neki su se uklopili, neki još nisu. U svakom slučaju, uvjeren sam da će svi koji dođu u subotu navečer pod Bijeli Brijeg uživati u dobrom nogometu i pravoj sportskoj atmosferi”, istaknuo je u razgovoru za Sportske novosti Ivica Džidić, čovjek koji je ostavio dubok trag u dresu s lentom i plavo-bijelom dresu.