Home Zanimljivosti SVE ZA OČUVANJE VRSTE: Ovako su neplodnost liječili naši preci

SVE ZA OČUVANJE VRSTE: Ovako su neplodnost liječili naši preci

SHARE

Ako muškarac želi da žena uskoro zatrudni, treba uzeti mačju travu i kuhati je u vinu dok ne izgubi trećinu obujma. Dobivenu smjesu muškarac treba piti na prazan želudac tijekom tri dana.

Ovih je dana porasla zabrinutost za opstanak ljudskog roda zbog smanjenja broja spermija muškaraca, tako da se valja ozbiljno pozabaviti načinima na koje se ta crna prognoza može spriječiti. Unatoč svim lijekovima koje je iznjedrila moderna medicina, možda je najpametnije pomoć tražiti u drevnim receptima.

Naši su preci imali osebujne ideje za provjeru plodnosti, odnosno neplodnosti kod parova. Jedna od njih je test urina.

Mokrenje u mekinje

Trotuli, srednjovjekovnoj knjizi o zdravlju, piše kako se i muškarac i žena trebaju pomokriti u lonac mekinja, svatko u svoj, a oni potom trebaju odstajati između devet i deset dana. Ako se u loncu pojave crvi, to znači da je taj partner neplodan, piše Daily Mail.

Nadalje, u knjizi su navedeni i savjeti kako povećati plodnost.

“Ako muškarac želi da žena uskoro zatrudni, treba uzeti mačju travu i kuhati je u vinu dok ne izgubi trećinu obujma. Dobivenu smjesu muškarac treba piti na prazan želudac tijekom tri dana”, stoji u knjizi.

Sušeni svinjski testisi

U drugoj srednjovjekovnoj knjizi recepata piše: “Uzmite svinjske testise, koje osušite i zgnječite, a potom pijte s vinom tri dana”. Međutim, ne piše je li to lijek za ženu ili muškarca.

Tko zna, možda nas upravo povratak u drevni način života spasi od izumiranja.