Home Društvo Koliko bh. pjevači zarađuju na svadbama: Halid Bešlić jedino prijateljima pjeva za...

Koliko bh. pjevači zarađuju na svadbama: Halid Bešlić jedino prijateljima pjeva za manje od 10.000 KM

SHARE

Poznato je da pjevači narodne muzike najveće honorare dobijaju za nastupe na svadbama i rođendanima poznatih osoba iz svijeta sporta, biznisa…

Kada su u pitanju bh. pjevači apsolutni vladar je legendarni Halid Bešlić koji za nastup na veseljima ovog tipa naplaćuje između 10.000 i 15.000 KM. Naravno cijena zavisi od broja zvanica i mnogih drugih stvari. Ipak, poznato je da je Bešlić često i besplatno nastupa na proslavama dugogodišnjih prijatelja i poslovnih partnera.

– Pjevao sam na svadbama Luke Modrića, Ivice Olića, Darija Srne, Boška Balabana i drugih nogometnih zvijezda iz regiona. Ne mogu se sada sjetiti svih, ali svaka proslava je bila posebna na svoj način. Naravno da mi je posebna čast kada pjevaš na svadbi takvih nogometnih zvijezda. Kada je u pitanju visina honorara, to je poslovna tajna. To zavisi od mnogo stvari. Naravno da se otpjeva i bez honorara dobrim prijateljima i ljudima koji su to zaslužili – kaže za Faktor Halid Bešlić.

Poslije Halida na spisku poznatih kao natraženijii stoji Enes Begović, a potom Semir Cerić Koke. Visoko na listi nalazi se i Hanka Paldum. Među najtraženijim mlađim pjevačima su Amar Jašarspahić Gile i Armin Bijedić za čiji nastup mladenci moraju izdvojiti najmanje 5.000 KM. Za nekrunisan kraljeve urbanijih svadbi važe Neno Murić i Berin Buturović koji sa svojim bendovima prave odličnu atmosferu i njihova cijena kreće se od 2.500 – 3.500 KM.