Home Društvo Predsjednica u Imotskom gledala Mercedese i obećala: Postat ćete hrvatska Provansa!

Predsjednica u Imotskom gledala Mercedese i obećala: Postat ćete hrvatska Provansa!

SHARE
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravi u Imotskom gdje se slavi Dan Grada te tristota obljetnica ‘oslobođenja Imotskog i Imotske krajine od Turaka’

Nakon polaganja vijenaca kod spomen obilježja na Topani, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prisustvovala je svečanoj sjednici imotskog Gradskog vijeća.

‘Malo je naroda čija je povijest tako burna, ispunjena beskrajnim bitkama i žrtvama za opstanak, slobodu i emancipaciju. Samo u prošlom stoljeća morali smo izdržati tri strašna rata, ali najveću je žrtvu trebalo podnijeti u tri stoljeća obrane od Osmanlija. Blagdan Gospe od Anđela upisan je zlatnim slovima u povijest jer je to bio dan oslobođenja Imotskog’, rekla je u svom govoru na svečanoj sjednici Gradskog vijeća predsjednica RH, prenosi Večernji list.

Predsjednica je rekla da je razgovarala s ministrom Goranom Marićem koji joj je obećao kako će uskoro na Grad Imotski biti preneseni objekti stare duhanske stanice na Dogani i ministrom Olegom Butkovićem koji joj je rekao kako je cesta Imotski-Zagvozd, spoj na A1, ušla u četverogodišnji plan Vlade za građenja cesta.

‘Tim projektom Hrvatska se mora odužiti Imotskom. Uvjerena sam da ćemo nakon izgradnje te ceste o Imotskom govoriti kao o hrvatskoj Provansi‘, poručila je, prenosi Večernji list, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Potom se predsjednica družila s građanima, a na ulicama Imotskog je srdačno pozdravljena, javlja RTL televizija. ‘Ja bih je poljubio, ali neću radi drugih stvari’, rekao je predsjednici RH, javlja RTL, vidno oduševljeni muškarac.