Home Kultura U sklopu proslave sv. Stipana kultna predstava “Rodijaci” večeras na Hardomilju

U sklopu proslave sv. Stipana kultna predstava “Rodijaci” večeras na Hardomilju

SHARE

Kultna komedija Rodijaci koju izvode glumci HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić i Miro Barnjak nakon uspješne ljetne turneje po Hercegovini dolazi u Ljubuški, točnije Hardomilje.

U sklopu proslave zaštitnika sela Hardomilje sv. Stipana, danas u srijedu 2. kolovoza, na uočnicu blagdana sv. Stjepana nakon mise koja je u 19 sati na platou pred grobljem doajeni hrvatskog glumišta u BiH odigrat će predstavu koja je oduševila publiku diljem BiH, Hrvatske i dijaspore. Riječ je tekstu kojega su adaptirali glumci na temelju atologijskih kolumni književnika i novinara pok. Petra Miloša.

Petar Miloš, legendarni novinar i pisac iz Tomislavgrada otisnuo se u vječnost, no njegova priča “Rodijaci” i dalje živi zahvaljujući Miri Barnjaku i Velimir Pšeničniku Njiriću.

Predstava govori o životu duvanjskih i hercegovačkih gastarbajtera prve generacije u Njemačkoj sa svim duhovitim dosjetkama, šalama, ali i često okrutnoj zbilji koja je aktualna i danas što daje posebnu vrijednost komediji.

”Kakav je ovaj svijet ? Kakvi smo mi to ljudi?“, pitaju se rodijaci i daju odgovore prepričavajući zgode i nezgode koje su ih zadesile na radu u Njemačkoj i na odmorima u rodnom kraju.

”Ima pravde! … Samo tribaš imat pare za nju!“, ističu glumci u komediji.

Vrijeme je odmora i brojni Hercegovci će doći u rodna mjesta odakle su se morali otisnuti u daleki svijet, zasigurno će i njima “Rodijaci” izmamiti osmijeh na lice i podsjetiti na njihove dogodovštine u tuđini.

Predstava je organizirana u suradnji MZ Hardomilje, a pokrovitelj je Općina Ljubuški. Početak predstave je u 20:30h, ulaz besplatan. Piće i roštilj poslužuje Svadbeni salon Ohio. Svi ste pozvani! Ne propustite večer smijeha, druženja i zabave!