Home Društvo Doktorica zanemarila sebe da bi porodila drugu ženu

Doktorica zanemarila sebe da bi porodila drugu ženu

SHARE

“Oprostite, nisam na dužnosti, kao što vidite”, izrekla je kroz trudove doktorica Amanda Hess kad je uletjela u bolničku sobu drugoj trudnici da bi njoj pomogla poroditi bebu.

Unatoč trudovima i porodu kojeg je i sama čekala.

Dogodilo se to neki dan u bolnici Frankfort Regional Hospital u Kentuckyju, gdje spomenuta doktorica radi i gdje je, odjevena samo u bolničku haljinu, odreagirala kako bi svaki liječnik porodničar možda reagirao.

“Čula sam je kad je počela vrištati, shvatila sam da se izgon bliži, a da još jedan, njen liječnik, nije došao u svoju smjenu. Automatski sam se ustala, nabacila na gola leđa još jednu haljinu, obula se i priskočila ženi u pomoć. Izgon je počeo, žena više nije mogla čekati pa nije bilo druge osim da je porodim ja”, izjavila je poslije medijima, uz utješne riječi koje svaki pacijent želi čuti od liječnika.

“Toliko volim svoj posao da mi uopće nije važno u kakvim ću uvjetima raditi, glavno da pomognem i mami i bebi. Iako sam i sama u tom trenutku bila pacijent, kojem je trebala jednaka skrb i briga liječničkog tima, jednostavno sam osjetila da, unatoč sve češćim trudovima, mogu pomoći toj ženi pa sam to i napravila”.

Nedugo nakon što je porodila iznenađenu trudnicu Leah Halliday Johnson, odšetala se u drugu sobu i tamo spremna dočekala svoje drugo dijete, curicu Ellen Joyce.

Malo je reći da su se o ovom neobičnom porodu raspisali lokalni mediji, a javno su je pohvalile i njeni kolege te je doktorica Hess postala heroj dana i znakoviti nadimak Dr. Mama.