Home Kultura Papa Franjo poručio kardinalu Ernestu Simonu: Idi u Međugorje, širi radosnu vijest!

Papa Franjo poručio kardinalu Ernestu Simonu: Idi u Međugorje, širi radosnu vijest!

SHARE
Ovaj albanski franjevac koji se ističe osobitom životnom biografijom uspio je održati katoličku vjeru i odanost Crkvi usprkos strašnim progonima u Albaniji.

Naime, Albanija je 1967. kada je na vlasti bio komunistički zločinac i diktator Enver Hoxha postala država u kojoj je zabranjena svaka vjera. Na osobitom udaru bili su katolički svećenici od kojih su brojni ubijeni samo zbog odanosti Crkvi i Kristu.

 

Priča Ernesta Troshani Simonija, novog kardinala Katoličke Crkve iz Albanije, postala je interesantna nakon posjete pape Franje Albaniji. Dvadesetosam godina zatvora u kojem je preživio strašna mučenja i prisiljavanja da se odrekne Krista i Crkve samo su još više učvrstile njegovu vjeru i pouzdanje u Boga.

 

“Bog je htio da ostanem živ”- svjedoči ovaj hodajući svetac čije je svjedočanstvo vjere ganulo i papu Franju do suza a koji je svjedočio u Međugorju na Mladifestu.

 

Kardinal Ernest Simoni držao je propovijed u Međugorju i na samom početku istaknuo je da je bio nedavno kod pape Franje i da su se dotaknuli Međugorja, a razgovor je protekao ovako, kako navodi kardinal za oltarom crkve sv.Jakova:

 

“Svetosti, Međugorje? Tu dolazi narod koji želi susresti Isusa. Želio bih čuti tvoju riječ, riječ Kristovu iz tvojih usta. Do jučer sam bio obični jednostavni svećenik u Albaniji, ali danas na ovoj poziciji koju ste mi Vi udijelili Svetosti, mogu li da pred ljudima svjedočim u Međugorju? I želim tebe pitati kao namjesnika Isusa Krista na zemlji. Reče mi, s puno radosti na licu: IDI U MEĐUGORJE, ŠIRI RADOSNU VIJEST.”

 

Medjugorje-info.com