Home Crna kronika Imoćanin čistio podvodnu pušku, okliznuo se i ispalio osti koje su mu...

Imoćanin čistio podvodnu pušku, okliznuo se i ispalio osti koje su mu se zabile u – nos!

SHARE

U subotu poslijepodne, 29-godišnji Imoćanin pokušao je očistiti podvodnu pušku na kojoj su bile osti, međutim mladić se okliznuo i pao, a uslijed toga puška je opalila i osti su mu se zabile u nos.

Nesreća se dogodila na području Imotske krajne, a ozljeđeni je unatoč šoku uspio pozvati Hitnu medicinsku pomoć, koja ga je sanitetskim prijevozom prevezla u KBC Split na Odjel za uho, grlo, nos i kirurgiju glave i vrata, piše Slobodna Dalmacija.

Tamo ga je oko 18 sati zaprimio dežurni liječnik doc. dr. Draško Cikojević, koji je, kada je vidio o čemu se radi, odmah s pacijentom krenuo u operacijsku dvoranu.

Budući da je bilo vrlo teško, gotovo nemoguće pacijenta staviti u opću anesteziju zbog činjenice da su u nosu bile osti, morali smo operaciju obaviti u lokalnoj anesteziji.

Od pet šiljaka jedan je prošao kroz desni nosni hodnik, nozdrvu, u dubini od nekoliko centimetara i zabio se u nosnu pregradu. Da su kojim slučajem šiljci ušli još dva do tri centimetra, mogli su mu oštetiti mozak, a tada bi situacija bila kudikamo dramatičnija, rekao je doc. dr. Cikojević.

Kompletan operativni zahvat trajao je pola sata i prošao je uspješno. Nakon što smo izvadili osti, pacijentu smo tamponirali nos i on je već u 20 sati otpušten na kućnu njegu zaključuje doc. dr. Cikojević, prenosi Slobodna Dalmacija.