Home Društvo Hrvati iz Chicaga donirali dizalo za Dompes, a pučka kuhinja fra Didaka...

Hrvati iz Chicaga donirali dizalo za Dompes, a pučka kuhinja fra Didaka Buntića otvara se 5. rujna

SHARE

Veliki projekt “Dompes”, koji godinama uspješno provodi fra Iko Skoko, bliži se svojoj realizaciji.

Osobito svečano bilo je protekle nedjelje kada je blagoslovljeno dizalo, što je znak da se radovi bliže kraju. U mostarskoj franjevačkoj crkvi svetog Petra i Pavla kustos kustodije Svete Obitelji u Chicagu fra Jozo Grbeš održao je misu za vjernike koji žive izvan matice domovine te za njih i njihove obitelji, a zatim je zajedno s fra Ivanom Ševom i fra Ikom Skokom blagoslovio glavno dizalo u Kući kruha i duha.

Dizalo je dar Hrvata i fratara iz Chicaga koji su tamo organizirali donatorsku večeru i prikupili 30.000 dolara kako bi taj dio projekta bio završen. Za 5. rujna ove godine najavljeno je otvorenje pučke kuhinje koja će nositi ime po fra Didaku Buntiću.

– Zahvalio sam našem fra Jozi i svim darovateljima iz Chicaga, kao i svim ostalim darovateljima. Mnogi su se provozali dizalom i razgledali radove u studentskom domu. Hvala Bogu, dizalo je postavljeno i blagoslovljeno – naglasio je čovjek koji realizira jedan od najvećih projekata za siromašne studente fra Iko Skoko. Istaknuo je da je dizalo namijenjeno na prvom mjestu za buduće studente koji su u kolicima.

– Za njih će biti na svakom katu po jedna prilagođena soba – kazao je fra Iko. Također, ugrađuje se i dizalo za hranu koje će iz kuhinje voditi u studentsku menzu.

– Novac za njega darovalo je 155 obitelji iz kanadskog Norvala. Predao ga je fra Marko Puljić. Velika im hvala – kazao je fra Iko Skoko.

Koliko je projekt velik, potvrđuje i činjenica da je svoju donaciju uputila i vlada Mađarske, i to od 27.000 KM, a sav novac koji dođe fra Iko automatski preusmjeri u daljnje radove doma i svaku donaciju objavljuje na stranici Dompesa, kao i na osobnoj.

Svoj prilog možete uplatiti na: Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, UniCredit Bank, d.d., Mostar. br. računa: 3381302232342778; ili devizni račun: Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, SWIFT: UNCR BA 22, IBAN: BA39 3381 3048 3234 3194; UniCredit Bank, Kardinala Stepinca b. b., 88000 Mostar, BiH.