Home Život 7 životnih promjena za koje će vam trebati 10 minuta pa i...

7 životnih promjena za koje će vam trebati 10 minuta pa i manje

SHARE

1. PRIJAVITE SE ZA NOVI POSAO

Ako već neko vrijeme priželjkujete zaokret u karijeri ili svježu radnu okolinu, napravite prijavu za posao. Danas vam za takve stvari treba nekoliko minuta pa zašto ne probati. Možda vas čeka uzbudljiva karijera ili radno mjesto u inozemstvu što će svakako promijeniti životnu dinamiku.

2. PREDSTAVITE SE

Budući da smo stalno u pokretu, a život nam se sastoji od gledanja u razno-razne monitore, možda je vrijeme da preuzmete inicijativu te se predstavite svijetu. Upoznajte se s novim susjedima, predstavite se nekome s kim možda svako jutro putujete na posao, potražite nekoga novoga u subotnjem izlasku. To su situacije koje mogu u potpunosti promijeniti životni smjer.

3. ZDRAVE NAVIKE ZA ZDRAVIJI ŽIVOT

Na idućoj pauzi za ručak odaberite zdraviji obrok. A u vrijeme ljetnih vrućina to je možda promjena koja će se dogoditi sama po sebi – jer tijelu jednostavno više odgovaraju laganije i svježije varijante. Dobro je to što usvajanje jedne zdrave navike, vuče drugu pa vam se odlazak u teretanu nakon posla možda više neće činiti tako neizvediv.

4. PLANOVE ZAPISUJTE NA KOMAD PAPIRA

Ljudi koji ne odlaze u kupovinu bez ceduljice na kojoj piše što treba kupiti ili koji prije spavanju zapišu sve što ih čeka iduće jutro, nisu zaboravni niti opsesivni, nego vjerojatno žive ispunjenije od onih koji to ne rade. Ne radi se samo o popisima za trgovinu, već i pločama na kojima ćete planirati svoje iduće putovanje ili modnu inspiraciju. Takve aktivnosti mogu biti iskra za nešto puno veće u budućnosti.

5. POKRENITE BLOG

Danas je vrlo jednostavno početi pisati blog. Ne morate imati “ozbiljnu” internetsku stranicu, dovoljno je imati aktivni račun na društvenim mrežama gdje ćete podijeliti svoje interese – bilo da se radi o ljepoti, modi ili “DIY” varijantama. Na taj se način možete povezati s ljudima različitih interesa, a svako takvo poznanstvo može stvoriti neku novu priliku.

6. ISPROBAJTE NOVI STIL

Odijelo stvarno čini čovjeka, a žene s najviše stila ne boje se modnog eksperimentiranja te odjeću za neki važan događaj uvijek pripremaju unaprijed. Ugledajte se na njih, isprobavajte nove trendove, kombinirajte nespojivo i ostavit ćete dojam koji vam sigurno neće odmoći.

7. POŠTEDITE SE “ONLINE” NEGATIVNOSTI

Ako se osjećate nesigurno ili ste često loše raspoloženi, možda je problem u društvenim mrežama. Nemojte se bojati malo filtrirati listu prijatelja i zaštiti se od negativnih komentara. Sigurno će vam dobro doći.