Home Nekategorizirano Fotografija iz Oluje: Ljubi li starica ruku hrvatskom vojniku ili je on...

Fotografija iz Oluje: Ljubi li starica ruku hrvatskom vojniku ili je on vuče za nos!?

SHARE

Mediji u Srbiji objavili su fotografiju starice i hrvatskog vojnika navodeći kako “hrvatski vojnik baku od 85 godina vojnik vuče za nos, a zatim čupa za kosu ..”

Nama se čini, zapravo smo sigurni, da se na ovoj fotografiji događa nešto drugo, ali vlasti u Srbiji, koje Oluju pokušavaju vezati isključivo za zločin ( Vučić kaže da od toga neće odustati), ne mare za činjenice, iako su svima očite.

Veliku su mašineriju u Srbiji pokrenuli da Oluju povežu sa zločinom, a srbijanski predsjednik Vučić, ma koliko se prikazuje kao obraćenik i mirotvorac, inicijator je i propagator da se uz Oluju zalijepi pridjev zločinačka.

U tom smjeru posljednji tjedan objavili su desetine laži, plasirali stotine netočnih informacija, a nama je zapala za oko poznata nam fotografija.

Jučer i danas objavili su ju brojni portali u Srbiji opisujući kako “hrvatski vojnik u Oluji staricu od 85 godina vuče  na nos zatim za kosu, pa je muči i pati….”

Evo kako su opisali fotografiju na espreso.rs

Pre samo nekoliko dana je obeležena 22. godišnjica od operacije Oluja, koju Hrvatska slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Kninu.

Iako je za njih ovaj progon velika pobeda u ratu, u Srbiji je održana komemoracija žrtvama, a suze onih koji su ostali bez svega i posle 22. godine ne prestaju.

Ne samo da su vojnici proterali veliki broj porodica, već je poznato da su i maltretirali srpsko življe na sve moguće načine. Tome svedoči i fotografija na kojoj baku od 85 godina vojnik vuče za nos, a kasnije i za kosu.

Izgleda da njihovim junacima i herojima nije bilo dovoljno to što su spalili sela i proterali ljude u kolonama, već su mučene ljude ponižavali kako god su stigli o čemu svedoče i mnoge druge fotografije.”

No, po komentarima na nekoliko srbijanskih portala i njima je jasno da starica vojniku ljubi ruku pa se ovaj propagandni uradak autorima vratio kao bumerang

Evo nekih razumnih:

 • Pa ko je ovde lud??? Pa ona mu ljubi ruku!
 • Ovakve slike i teks samo sluze sirenju mrznje i nicem drugom.
  Da nije naslova ja bih mislio da stara zena ljubi ruku vojniku, od srece,
  sto je dosao ili oprostaj jer odlazi. Tek tekst daje drugo znacenje.
  Nisam nacionalista, a ni mazohista. Ne zivim u proslosti.
  Zivot je danas, u buduce, a ne juce.
  Desilo se, ne ponovilo se… zivot tece dalje.
 • Gde su te ostale slike i što ih ne prikažete. Po čemu se ovdje vidi da je starica srpkinja a vojnik hrvat. Istu sliku mogu stavit i hrvati i napisat da je starica hrvatica a vojnik srbin.
 • Koliko ja vidim, ona mu ljubi ruku, a po ćemu ste vi zaključili da je Srpkinja mi nije jasno?!