Home Gospodarstvo FOTO: Gradi se upravni objekt za vodopad Kravica

FOTO: Gradi se upravni objekt za vodopad Kravica

SHARE

Slapovi Kravica su u ovogodišnju turističku sezonu ušli s brojnim novinama, koje poboljšavaju ponudu tog hercegovačkog bisera koji iz godine u godinu privlači sve veći broj turista.

Početkom lipnja slapovi su u potpunosti osvijetljeni LED rasvjetom.

Dio projekta je i upravni objekt koji će se nalaziti na samom ulazu u taj park prirode.

Objekt će služiti za pružanje svih potrebnih informacija turistima i omogućiti nadzor nad slapovima tijekom cijele godine.

„Upravni objekt će biti s recepcijom, dva ureda, prodavaonicom karata i sanitarnim čvorom te prolazom koji će voditi do lokacije odakle se pruža pogled na vodopad“ pojasnio nam je savjetnik načelnika za gospodarski razvoj Općine Ljubuški, Stanko Musa.

Kako je Musa potvrdio za Radio Ljubuški u oba projekta – Led rasvjetu i upravni objekt, će biti utrošeno 300. 000 maraka zahvaljujući sredstvima Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

-Osigurana sredstva neće biti dovoljna da se u potpunosti okončaju radovi na objektu, pa će se nastaviti radovi iz općinskog proračuna. Odnosno, ostatak sredstava će osigurati Općina Ljubuški i JP Parkovi, koje upravlja vodopadom Kravica – kazao je Musa.

No, prema Musinim riječima time nije završena priča po pitanju poboljšanja uvjeta za turističke posjete, još ima posla koji se treba uraditi, kako bi ovo ljubuško ali i hercegovačko  izletište bilo kompletirano.
Click to enlarge image kravica-upravna-zgrada-gradnja-8.jpg