Home Zanimljivosti Iscijedila je bubuljicu iznad obrve: Poslije sat vremena lice joj se izobličilo,...

Iscijedila je bubuljicu iznad obrve: Poslije sat vremena lice joj se izobličilo, a sve zbog stvari koju koristi svaka žena

SHARE

Nakon što saznate šta se desilo ovoj djevojci nakon cijeđenja bubuljice, dobro ćete razmisliti prije nego što se sljedeći put pokušate riješiti ove napasti na licu. Kate Right je podijelila na Twitteru šta joj se dogodilo i njena priča je za samo nekoliko sati postala viralna. Ispostavilo se da je bubuljica koju je Kate probala da iscijedi zapravo bila infekcija stafilokokom.

To se desilo 48 sati nakon što je iscijedila bubuljicu, a evo šta o svemu tome kaže sama Kate. – Prije oko sedam dana riješila sam da iscijedim ono što sam smatrala da je ogromna potkožna bubuljica. Međutim, svega sat vremena kasnije lice mi je oteklo i užasno me boljelo. U Urgentnom centru rečeno mi je da imam celulitis i da, pošto mi je na licu, postoji ogroman rizik da se proširi na mozak ili čak i oči i oslijepi me.

Hvala bogu, sve je u redu i vraća se u normalu. Ali moram da napomenem da se sve ovo najvjerovatnije dogodilo zbog bakterija nataloženih na mojoj olovci za obrve.

Ako se redovno šminkate, molim vas, redovno perite svoj pribor. Ni ja to do sada nisam radila redovno, ali od ovog dana redovno perem sve što upotrijebim – napisala je Kate.