Home Vijesti Život zna biti okrutan: Otac teško obolio od brige za bolesnim sinom

Život zna biti okrutan: Otac teško obolio od brige za bolesnim sinom

SHARE

Obitelj Đukić iz banjalučkog naselja Kuljani dokaz je kako se život preko noći može promijeniti iz korijena i postati borba za goli opstanak.

Mladi bračni par Dragana (35) i Radijan (33) skućili su se, stekli djecu, Saru (10) i Jovana (2,5) i uživali u idili koju su sami stvorili.

Sve do novembra prošle godine kada je Jovanu otkrivena leukemija, a tri mjeseca kasnije, zbog stresa i brige, Radijan je jedva preživio pucanje srčane aorte. Zbog dodatnih komplikacija, trenutno se nalazi u Sremskoj Kamenici, gdje danas treba da bude operisan.

“Sa nepune dvije godine Jovanu je ustanovljena leukemija. Ništa nije ukazivalo na to, samo je odjednom dobio temperaturu, otišli smo ljekaru, urađeni su mu nalazi koji su bili katastrofalni. Liječen je u Kliničkom centru, na onkologiji, a sada je na tzv. terapiji održavanja- svake četiri nedjelje ljekari mu rade lumbalnu pukciju, odnosno bodu ga u kičmu. Svakog ponedjeljka vadi krv, pa tako pratimo stanje, koje još varira”, priča majka Dragana i dodaje da Jovan naredne dvije godine mora da pije lijekove koji mjesečno koštaju 90 eura.

Dijagnozu Jovanove bolesti teško je podnio otac Radijan, koji je i ranije imao srčanih problema.

“U februaru ga je naglo zaboljelo u grudima i ispostavilo se da mu je pukla aorta. Helikopterom je hitno prebačen za Tuzlu i samo 20 minuta ga je dijelilo od smrti. Tamo je operisan i bio je u teškoj komi dva mjeseca. Nakon toga, prebačen je na intenzivnu njegu u Banjaluku, a kasnije na palijativno odjeljenje u Gradiški, gdje je sve vrijeme bio na aparatima”, kaže Dragana.

Dodaje da je, iako je njen muž proglašen pacijentom kojem nema spasa, zalaganjem tamošnjih ljekara Radijan pobijedio smrt.

Njemu danas u Kliničkom centru Vojvodine treba da bude operisan dušnik, koji mu je oštećen zbog čestog postavljanja cjevčice u vrat.

Operacija košta 16.000 eura, koje su Đukići, uz pomoć dobrih ljudi, nekako skupili.

Ova porodica nema nikakve prihode- Dragana ne može da radi, jer Jovana stalno vodi na pretrage, a i Radijana je negovala dok je bio u kući.

Djevojčica Sara u septembru kreće u peti razred. Iako su joj potrebni knjige, pribor, nova odjeća i obuća, njena najveća želja je da tata i brat ozdrave i da ponovo budu srećna porodica.

Otvoren račun za pomoć Đukićima

Svi koji su u mogućnosti da pomognu hrabroj porodici Đukić, novac mogu da uplate na žiro račun u NLB banci na ime Dragana Đukić. Broj žiro računa je: 5620998137498110