Home Zanimljivosti Znanstvenici tvrde: Ovakve su žene najprivlačnije muškarcima

Znanstvenici tvrde: Ovakve su žene najprivlačnije muškarcima

SHARE
Nema sumnje, za faktor privlačnosti svatko ima osobe preference. Ono što je nekome pojam savršene ljepote i tijela, drugome je nešto sasvim drugo, no znanstvenici su istraživanjem ipak došli do nekih ‘zakona’ privlačnosti po kojima odabiremo partnere

Svaki čovjek na svijetu poseban je sam po sebi, a da bi se svidio nekome, u sebi mora imati upravo taj neki presuđujući faktor kojim će ga privući. Ono što je nekima savršeno, ne mora biti i drugima.

Ipak, neki znanstvenici odlučili su se pozabaviti brojkama i statistikama kako bi dokazali da brojne osobine, koje svaki čovjek ima, su univerzalne u odabiru partnera. Nova studija tako da potvrđuje da u privlačnosti veliku ulogu igra ljudska biologija.

Švicarski znanstvenici tako su otkrili kako mnogi muškarci svoju savršenu ženu biraju po širini bokova, koje mnogi dovode u vezu s plodnošću. Naime, od davnina se smatralo da što žena ima šire bokove ona je pogodnija da postane majka.

Brinete su muškarcima najprivlačnije

Mislite da imate ‘svoj tip osobe’? Pročitajte što znanstvenici smatraju da vas zapravo privlači:

Oblik tijela: Evolucija je učinila svoje, a mnogi upravo u uskom struku i širokim bokovima vide savršenu majku svoje buduće djece. Žene s omjerom struka i bokova 7:10 smatraju se atraktivnijima, dok je kod muškaraca poželjna izražena vilica te omjer struka i bokova 9:10.

Boja kose: Studija iz 2011. godine otkrila je da su brinete najprivlačnije muškarcima, dok plava kosa označava mladost i vitalnost, koje često ulazi u ‘one’ osobine koje tražite u potrazi za savršenom polovicom.

Dužina prstiju: Zanimljivo je da studija kaže da što je prstenjak duži od kažiprsta, prisutno je puno više testosterona, stoga će nas takve osobe puno prije privući.