Home Društvo VIDEO Duba, slikovito mjesto između Kleka i ušća Neretve, je postala Dubai...

VIDEO Duba, slikovito mjesto između Kleka i ušća Neretve, je postala Dubai – i krenuli problemi

SHARE

Duba je malo slikovito mjesto između Kleka i ušća Neretve s desetak kuća i plažom duž cijele uvale. Raj za kupače. Zbog skloništa za ratne brodove Duba je u bivšoj državi bila zabranjena zona. No, nakon rata počelo se graditi sve više apratmana pa mještani u šali kažu da na kraju treba dodati slovo i da ne bude više Duba nego Dubai.

I krenuli su problemi. U javnosti se proširila vijest da na plažu prepunu kupača, kroz odvodnu cijev istječe – kanalizacija. Cijev koja s ceste izlazi na plažu sad je suha. No prošle subote, kažu kupači, nije bilo tako. Vlasnik kuće s apartmanima preko puta, Ivan Bjeliš, priznaje da je voda njegova, ali, kaže, nije iz kanalizacije i od pranja automobila, nego je riječ o nezgodi tijekom zamjene vode u filtru bazena. Ivana optužuju i za betonske zapreke na cesti.

Povratnik iz Amerike, koji je u Dubi izgradio vilu s apartmanima, priznaje da su njegovih ruku djelo, kako bi zaštitio put za prolaz Hitne pomoći. Mještani kažu da su svemu uzrok međususjedski odnosi – neki se slažu kao rogovi u vreći.  Mještani kažu da su svemu uzrok međususjedski odnosi.

Izvor:hrt.hr