Home Društvo Mijenjam studenta za studenta: Otac brucoša iz Zagreba smislio kako do besplatnog...

Mijenjam studenta za studenta: Otac brucoša iz Zagreba smislio kako do besplatnog smještaja i objavio oglas o kojem sad pričaju svi

SHARE

OTAC jednog brucoša iz Zagreba na Facebooku je objavio oglas koji je odmah privukao pažnju šire javnosti.

Naime, njegov je sin upisao Pomorski fakultet u Rijeci, no domski smještaj nije dobio pa je ocu sinula ideja da se jednostavno zamijeni s nekim studentom iz Rijeke koji traži smještaj u Zagrebu. “Tražim roditelje iz Rijeke koji šalju studenta na školovanje u Zagreb za zamjenu sobe studentu koji ide na školovanje u Rijeku (Pomorski fakultet)”, stoji u oglasu.

“Sin je podržao moju ideju, razumije o čemu se radi”, kaže nam i nastavlja: “Ovdje i jedni i drugi roditelji imaju nekakvu sigurnost da će se netko pobrinuti o njihovom djetetu, da će imati toplo za jesti, grijani stan ili sobu… Tu je mnoštvo benefita. Sam stan košta, a tu još treba osigurati prijevoz, džeparac i puno toga”, priča.

“Vjerojatno ću oglas postaviti i na drugim stranicama, da bi ga što više ljudi vidjelo. Bitno je da ideja prođe, da se o njoj priča. U svakodnevnom životu, to bi se moglo nazvati anarhijom. Ako vi imate kilogram jabuka, a ja kilogram krumpira, zašto bismo išli u trgovinu i plaćali, kada to možemo obaviti samostalno, bez davanja i nameta. Odbili smo otići u trgovinu, odlučili smo ne platiti porez. Postoji mnogo primjera na koje se može primijeniti ova ideja”, kaže nam ovaj dosjetljivi otac.

“Ako je meni novac problem, problem je i drugima. Zašto ne spojiti ugodno s korisnim?”, zaključuje.