Home Crna kronika Akcija X: Arafat i ostali na slobodi, Tužiteljstvu odbijen i prijedlog mjera...

Akcija X: Arafat i ostali na slobodi, Tužiteljstvu odbijen i prijedlog mjera zabrane

SHARE

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim se Goranu Nižiću, Marku Nižiću, Jozi Markiću, Ferdi Vukoja, Mihaelu Menalo i Željki Brkiću ukida pritvor koji je određen rješenjem tog Suda 22. veljače 2017.godine, te su se isti nalazili u pritvoru šest mjeseci, piše Dnevni list.

Svi su bili uhićeni u akciji kodnog imena ‘X’ koju su po nalogu Tužiteljstva BiH proveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na širem području Hercegovine.

Sud je uz rješenje o puštanju osumnjičenih iz pritvor istovremeno donio i rješenje kojim je odbačen prijedlog Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za određivanje mjera zabrane koje je Tužiteljstvo predložilo, a to su zabrana napuštanja boravišta – kućni pritvor i zabrana putovanja.

To iz razloga što Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine nije blagovremeno podnijelo obrazloženi prijedlog za određivanje prednjih mjera zabrane.

Tužiteljstvo ima mogućnost žalbe na navedeno rješenje u roku od tri dana.

Inače, protiv osumnjičenih u tijeku je kazneni postupak zbog kaznenih djela Organizirani kriminal, u svezi sa kaznenim djelom Teške krađe.

Obranu osumnjičenih zastupaju odvjetnici Irena Pehar, Lejla Čović, Nada Dalipagić, Josip Rudež, Nina Kisić, Ana Primorac i Senad Dupovac.

Dnevni list