Home Gospodarstvo Hercegovački gradovi mogli bi postati prijatelji ženskog poduzetništva

Hercegovački gradovi mogli bi postati prijatelji ženskog poduzetništva

SHARE

Virtualni ženski poduzetnički centar – Zagreb kreirao je u suradnji s poduzetnicama Hrvatske, ali i nekoliko EU država te institucija, projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva, koji će se provoditi diljem Starog kontinenta.

Besplatne edukacije

Ovaj projekt intelektualno je vlasništvo Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, idejne začetnice i voditeljice projekta Mirele Glavaš, članice centra i poduzetnice s preko 20 godina iskustva u realnom sektoru. Naime, radi se o projektu kojim se želi skrenuti pozornost na velike razlike između poduzetnica, koje žive u razvijenim gradovima i općinama, naspram ruralnih i otočnih područja. Planirano je da se u vidu licenci 2020. godine predstavi cijeloj europskoj obitelji, a trenutno okuplja devet gradova u Republici Hrvatskoj.

Grad Lipik, Nova Gradiška, Zagreb, Sisak i Zaprešić, prvi su gradovi koji su intenzivno krenuli s besplatnim edukacijama, a njihovi gradonačelnici premijerno će svoje aktivnosti u ovom pravcu predstaviti na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe, 8. ožujka u Zagrebu.

A da je itekako velika potreba za provođenjem ovog projekta i u BiH, kada su u pitanju poduzetnici i svi oni koji će to tek postati, smatra Žana Alpeza, predsjednica Udruge za podršku pozitivnim procesima napretka u BiH „Pravi put“.

Projekt važan za Hercegovinu

„Jako sam zadovoljna što je naša Udruga uspjela ostvariti suradnju s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom iz Zagreba i voditeljicom Sanelom Dropulić, u nadi da će neki od gradova u Hercegovini, primjerice Grude, Ljubuški…, već iduće godine biti Grad prijatelj ženskog poduzetništva. Ovaj projekt bit će, zasigurno, od velike koristi i u našoj zemlji“, kazala je Alpeza za Dnevni list.

Dodala je i to kako će rezultati ovog partnerstva biti prezentirani općinskim i županijskim vlastima, u cilju educiranja, umrežavanja te promocije ženskog i poduzetništva općenito.

Vrijedno spomena je i to kako je Kongresu poduzetnica, najvećeg poslovnog okupljanja žena u biznisu u ovom dijelu Europe, podršku dala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović. U svom pismu potpore istaknula je zahvalu na radu vezanom za umrežavanje žena u poduzetništvu diljem jugoistočne Europe.

“Potpora predsjednice, ali i svih onih koji prepoznaju važnost ovakvih događanja je dobro došla. Značajni su to koraci koji vode ka unaprjeđenju i jačanju uloge žena u poduzetništvu”, poručila je Alpeza.

Piše: Antonela Marinović Musa, dnevni-list.ba