Home Društvo Obogaćivanje Europe na djelu: Marokanac seksualno napao djevojku u Zagrebu

Obogaćivanje Europe na djelu: Marokanac seksualno napao djevojku u Zagrebu

SHARE

Tražitelj azila pritvoren nakon što je u zahodu Importanne centra u Zagrebu hvatao za vrat 19-godišnjakinju, pipao je i pokušao skinuti, piše jutarnji.hr.

Nakon što je u petak oko 22 sata u toaletu zagrebačkog Importanne centra 22-godišnji mladić iz Maroka, inače tražitelj azila smješten u hotelu Porin, bludničio nad 19-godišnjom djevojkom, policija ga je nedugo nakon zločina uhitila.

Prijavljen je za bludne radnje te je predan pritvorskom nadzorniku nakon čega mu je sudac istrage Županijskog suda odredio jednomjesečni pritvor. Da se događa prava drama, prolaznici su uočili kad je izbezumljena djevojka krvave usnice i masnice na vratu, istrčala u hodnik te počela  zapomagati u pomoć.

A u daljinu se taman udaljavao napasnik koji je netom prije nje izjurio prema autobusom terminalu uskočivši u jedan od autobusa.

Krvave usne

Međutim, ta vožnja bila je kratkog vijeka jer su mu policajci vrlo brzo stali na kraj u blizini mjesta događaja.

– Djevojci je iz usnice tekla krv, na vratu je bila plava. Valjda ju je gušio ne bi li je ‘pridobio’ jer se žestoko opirala i branila. Rekla je prolaznicima koji su odmah zvali policiju da ju je stranac htio silovati nakon što ju je pitao koliko je sati i da je onda nasrnuo na nju dok je bila kod umivaonika i prala ruke.

Izgleda da ju je vrebao. Tog dečka ne poznaje niti ga je ikad vidjela – priča nam jedna od zaposlenica u Importanneu.

Druga, pak, kaže kako često stranci ulaze u taj toalet u kojem se zadrže i po pola sata: “Ne znam što rade unutra. Uđe ih po nekoliko i onda brzo izjure te se ogledavaju oko sebe da li ih netko gleda.”

Zločini u padu

Prije tjedan dana u Dugavama je 27-godišnji Afganistanac u pijanom stanju uz prijetnju skalpelom bludničio na 41-godišnjakinjom koju je na kraju pokušao i orobiti.

Unatoč svemu iz MUP-a kažu da su seksualni zločini u padu za 20 posto. U prvih sedam mjeseci ove godine bila su 33 silovanja, dok ih je lani bilo 58. Bludnih je radnji, pak, ove godine bilo 59, a lani 20 slučajeva manje.