Home Društvo Studentski centar Mostar zaposlit će osobu s Down sindromom

Studentski centar Mostar zaposlit će osobu s Down sindromom

SHARE

Da se u društvu mogu napraviti pozitivni iskoraci unatoč lošim procedurama i zakonima, pokazatelj je Studentski centar Mostar i Udruga za Down sindrom Mostar. U želji da se osobama s Down sindromom pruži prilika za razvoj i integraciju u društvu, ove dvije kuće 1. rujna potpisat će Sporazum o suradnji i pružiti priliku ostvarivanja pripravničkog staža Dariji Delić, članici ove Udruge za Down sindrom Mostar.

„Naša udruga od samog osnivanja ima odličnu suradnju sa Studentskim centrom Mostar, a ovo je, možemo reći, kruna naše suradnje. Zaposliti osobu s Down sindromom je zaista velik iskorak u društvu za koje želimo da postane društvo jednakih mogućnosti“, kazao je Igor Ledić, predsjednik Udruge za Down sindrom Mostar te dodao kako će Daria biti tek druga osoba u Bosni i Hercegovini s ovim sindromom koja je dobila priliku za radni odnos što je tužno, a za Studentski centar Mostar iznimno pohvalan doprinos.

Dragan Mikulić, ravnatelj Studentskog centra Mostar za pogled.ba kazao je kako će Daria za vrijeme rada u Centru zasigurno znatno napredovati jer će raditi u svim sektorima Centra i upoznati se s funkcioniranjem jedne ovakve ustanove. „Želimo da Daria otvori vrata ostalim osobama s Down sindromom i da u doglednoj budućnosti imamo mnogo veći broj zaposlenih, kako i državnom, tako i privatnom sektoru osoba s Down sindromom. Nama je čast imati Dariu kod nas jer ćemo i mi zasigurno mnogo od nje naučiti, a to je kako biti uporan i ne posustati i tražiti svoje mjesto u društvu “, kazao je Mikulić.

Daria koja je danas posjetila Studentski centar Mostar, kako bi se upoznala s djelatnicima, kazala je za pogled.ba kako je presretna i uzbuđena zbog prilike koju je dobila. „ Jučer sam na misi molila za današnji dan, malo imam tremu, ali sam presretna. Volim i želim raditi i jedva čekam da krenem “, kazala nam je vesela i iznimno pristupačna Daria Delić koja će ovim iskorakom postati prva zaposlena osoba s Down sindromom u Mostaru, a tek druga u Bosni i Hercegovini.