Home Društvo U sklopu Mostarskog ljeta po prvi put održan festival plesa ‘Mostar Summer...

U sklopu Mostarskog ljeta po prvi put održan festival plesa ‘Mostar Summer Dance Fest’

SHARE

U okviru ‘Mostarskog ljeta’ večeras je u velikoj dvorani Narodnog Pozorišta u Mostaru po prvi put održan festival plesa pod nazivom „Mostar Summer Dance Fest“.

Plesni klubovi nastupili su u disciplinama: show dance, jazz dance, hip hop, street show, acrobatski rock end roll, LA -ST parovi, etno carakterni plesovi, contemporary, te mostarskoj publici pokazali bogatstvo plesne umjetnosti.

Na velikoj sceni Narodnog Pozorišta Mostar publika je uživala u 25 bogatih koreografija, kojim su se predstavile plesne skupine iz čitave Bosne i Hercegovine, među kojima su i brojni državni, europski i svjetski prvaci u odrađenim kategorijama.

Voditeljica i koreografkinja“Mo Starsa“ Nataša Jekić koja je i organizirala večerašnji događaj je naglasila da se festival plesa trebao održati na platou ispod Starog mosta, ali da to vremenske prilike nisu dozvolile. No srećom ambijent u Narodnom Pozorištu Mostar je omogućio održavanje spektakla u kojem je publika mogla vidjeti 25 bogatih koreografija.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašid Hadžović je prilikom otvaranja manifestacije istaknuo  da se  „Mostar Summer dance Fest“ po prvi put održava u okviru „Mostarskog kulturnog ljeta“.

On je  izrazio nadu da će  plesni festival u gradu na Neretvi  postati tradicija i da će  mostarska publika uživati u ljepoti plesa.

Večer plesa uz 25 bogatih plesnih koreografija svojim nastupom dodatno su obogatili glazbenici Adnan Jerlagić i Rizo Ruža.