Home Društvo 3 katoličke aplikacije koje ćete htjeti imati na svome mobitelu

3 katoličke aplikacije koje ćete htjeti imati na svome mobitelu

SHARE

Jeste li znali da možete moliti časoslov ili se pripremiti za ispovijed s nekoliko klikova na svome mobitelu?

Sljedeći puta kada uđete u crkvu ili kapelu i naiđete na nekoga kako gleda u svoj mobitel umjesto, recimo, u kip Blažene Djevice Marije, nemojte prerano donositi zaključke. Postoji velika vjerojatnost da osoba nije na Facebooku i da se ne igra s novim Snapchat filterima, nego moli časoslov, krunicu ili čita Sveto pismo. U današnje vrijeme postoji bezbroj aplikacija koje pomažu vjernicima moliti.

1. Nova Eva – oruđe nove evangelizacije
Na ovoj aplikaciji, na hrvatskom jeziku, možete pronaći molitvenik, brevijar, misna čitanja, nedjeljne propovijedi, izreke svetaca i još mnoge stvari koje svakodnevno mogu obogatiti vaš duhovni život.

2. „Pope App“
Osim što papa ima svoj account na Twitteru, on ima i svoju vlastitu aplikaciju. PopeApp je aplikacija koja sve vijesti vezane uz papu dostavlja na vaš mobitel izravno s www.news.va.

3. Mea Culpa
Ova aplikacija pomoći će vam da se pripremite za ispovijed tako što će vas voditi kroz ispit savjesti. Nakon što ste se ispovjedili na aplikaciji možete izbrisati popis svojih grijeha i vidjeti datum svoje zadnje ispovijedi. Također, možete namjestiti alarm koji vas podsjeća na dnevni ispit savjesti što je veoma korisno. Zasad je ova aplikacija dostupna jedino za IOS operativne sustave.