Home Društvo Srbin pekao paprike u Kanadi, sad mu prijeti kazna od 50.000 dolara

Srbin pekao paprike u Kanadi, sad mu prijeti kazna od 50.000 dolara

SHARE

BRAČNI par Rosić, koji godinama živi u Kanadi, našao se u problemima zbog pečenih paprika.

Iako su domovinu odavno napustili, pripreme zimnice nisu se odrekli, pa tako ni pečenja crvene paprike za ajvar, piše srpski Alo.

“Živim u Kanadi od 1989. godine i dobro znam sve njihove propise. Baš zbog toga nisam palio vatru na otvorenom. Međutim, očigledno da je to nekomu sad zasmetalo, pretpostavljam da me susjeda prijavila, pa su nam ubrzo u dvorište dojurili vatrogasci, a potom je stigla i tužba”, ispričao je Goran Rosić.

Ipak, Rosić se nada da bi ga ajvar, koji ga je uvalio u probleme, iz njih mogao i izvući.

“Kanađani obožavaju ajvar, svake godine smo našim kanadskim prijateljima žena i ja poklanjali po teglu. Možda u ponedjeljak kad je zakazano ročište ponesem i sucu jednu”, rekao je.

Ističe da je prema kanadskom zakonu za nepoštivanje zabrane paljenja vatre na otvorenom u određeno vrijeme propisana kazna od 50.000 dolara, a tko to ne može platiti ide u zatvor na godinu dana.

Rosiću ovo nije prvi sukob s kanadskim pravosuđem.

“Recimo, jednom sucu nije se svidjelo kako sam se obukao jer sam na suđenje došao u majici s likom Vladimira Putina na kojoj je pisalo: “Sve ide po planu”, a na glavi sam nosio ličku kapu s resicama na kojoj je bio izvezen dvoglavi orao. Sudac se razbjesnio, rekao mi da sam provokator i zahtijevao je da skinem kapu, ali ja sam to odbio, rekavši mu da ću skinuti svoj srpski fes kad naredi Pakistancima da skinu turban”, ispričao je.